© Sporanki 2010

Karanlık

Karanlık

Sıkıntılar ile dolu bir sezonun artık sonlarına yaklaştık. Göztepe maçı bu sezonun belki de son maçı olacaktır. Geçen sezon ki maçı düşündüğümüzde Göztepe camia olarak bu maça farklı hazırlanıyor.
Ankaragücü’nün içinde bulunduğu sıkıntılı durumu göz önüne alırsak bu maçın hiçte kolay geçmeyeceği ortadadır. Oyuncular bu sene ligin en çok maç seçen grubu diyebiliriz. Takımın genel hali ve oyuncu seçimleri bu maç ve geriye kalan 4 hafta için bizleri ciddi bir karamsarlığa itiyor.
Ankaragücü geriye kalan maçların hiç birini kaybetmemesi gereken bir takım durumunda… Son döneme bakıldığında bu gerçekten mucize üstü bir durum gibi görünüyor. Ancak tabi ki matematiksel olarak bitmeden umutları korumak zorundayız.
Göztepe maçı sonrası konuşulacak çok ciddi durumlar var. Yönetime verilen sonsuz kredinin artık yavaş yavaş tükenmeye başladığını görmemek mümkün değil. Fatih Mert’in iyi niyetinin yeterli olmadığı ve içerisinde bulunduğu yönetim yapısının ne kadar faydalı olduğu ciddi anlamda tartışmaya açılacaktır. Yapılantransferlerin, hoca tercihlerinin yanlışlığı gün gibi ortadayken “Ama Ankaragüçlüler” diyerek birçok şey Sümenaltı edilmişti. Ancak bu durumun Ankaragücü yararına olmadığını gördük.
Yönetimin rekor denecek sayıda ki transferler önce hepimizi mutlu etmişti ancak yanlış transferler olduğu çıkan sonuçla zaten görüldü. Sezon sonuna geldik ancak kadro yapmakta zorlanıyoruz. Hoca tercihleri başlı başına bir faciaydı. Başkanın “Hocalar, oyuncular gelmek istemedi” açıklaması beni çok tatmin etmedi.
Kayserispor örneği karşımızda… Lige verilen 90 günlük arayı ne kadar iyi değerlendirdikleri ve takım olarak nasıl bir mücadeleye girdiklerini görüyoruz.
Bugünün yaşanacağını defalarca yazılarımızla anlatmaya çalıştık. Bu şekilde başarılı olamayacağımızı düşmenin en büyük adayı olacağımızı ön görüyorduk. Öyle ki en iyi dostlarımızdan bile bunları yazdığımız için eleştiriler almıştık. Bu duruma düşüleceğini öngörmek için üstün yeteneklere de ihtiyaç yoktu. Üzülerek görüyoruz ki Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliymiş… Yapılan her uyarıyı birinin adamı olmakla suçlayarak karşılamak bizi hep aynı sonucagötürdü. Her şeyi doğru yapmamız mümkün değil. İnsanların ne demeye çalıştığını anlamak oldukça önemli… Ortak akıl bizim en çok ihtiyacımız olan şey…
Tabi ki bunlar ligin matematiksel olarak bitmesinden sonra konuşulacak konular… Şu an hoca bu, kadro bu… Mücadele edecek olanlarda bu oyuncular. Hiç değilse gelecek sezon kendi piyasalarını yapmak için gösterecekleri iyi performansı beklemek dışında bir umudumuz yok. Maalesefgörünüyor ki Ankaragücü’nü için mücadele edecek oyuncu sayısı oldukça az.
İnşallah bu kadar yanlışa rağmen, düşme yarışına giren diğer takımların kötü performansı devam eder ve bir mucize daha gerçekleşir. Bugün halen ligde kalabilir miyiz diye ince matematik hesapları yapıyorsak bunun nedeni diğer takımların sürekli birbirine ikramda bulunmalarıdır.
Sorulacak soruları için hakkımızı saklı tutarak, Göztepe maçından bir umut çıkmasını diliyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER