© Sporanki 2010

Kalecikspor Süper Amatör Lig yoluna

Kalecikspor, Süper Amatör Lig yolunda çıktığı 1. Amatör Lig Play Off Grubu ilk maçında İstatistikspor’la 1-1 berabere kalarak sahadan bir puanla ayrıldı. İkinci maçında 17 Mart Pazar günü Akyurt Belediyespor ile oynayacak. Karşılaşma Yenimahalle Hasan Doğan Stadyumunda oynanacak.

Ankara Avni Balabanlı 1. Amatör Lig 5. Grup’ta mücadele eden ve grup müsabakaları sonucunda grup şampiyonu olan Kalecikspor eski günlerine dönmek istiyor.

1. Amatör Lig Play Off Grubu’nda Süper Amatör Lig’e yükselme mücadelesi veren Kalecikspor, grup aşamasında oynadığı 14 maçta 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Oynadığı 14 maçta sadece Ostimspor’a karşı mağlubiyet alan Kalecikspor, rakip kaleleri 56 kez havalandırarak grubun en çok gol atan takımı olurken, kalesinde gördüğü 16 golle de en az gol yiyen takım oldu.

Kalecikspor, Süper Amatör Lig yolunda çıktığı 1. Amatör Lig Play Off Grubu ilk maçında İstatistikspor’la 1-1 berabere kalarak sahadan bir puanla ayrıldı. İkinci maçında 17 Mart Pazar günü Akyurt Belediyespor ile yapılacak mücadele Yenimahalle Hasan Doğan Stadyumunda oynanacak.

ERDAL DAL: BU ZAFER TAKIM RUHUNUN, AZMİN VE DAYANIŞMANIN YANSIMASI

Kalecikspor’a Kalecik halkı, esnafı ve siyasi parti temsilcileri de desteklerini her fırsatta gösteriyorlar. Cumhur İttifakı’nın Kalecik Belediye Başkan Adayı Erdal Dal da Kalecikspor’a desteğini esirgemiyor. Şampiyonluk maçını tribünden takip eden Erdal Dal, şampiyonluk sonrası sosyal medya hesabından duygularını şu ifadelerle paylaştı, “Sevgili spor dostları, Kalecik Spor takımı, nefes kesen bir mücadele sonucunda Keçiören Gazi Spor ile berabere kalarak şampiyonluğa ulaştı. Futbolun heyecanını sahada yaşayan bu kahramanları, tüm kalbimizle tebrik ediyoruz. Bu zafer, sadece bir maçın sonucu değil, aynı zamanda takım ruhunun, azmin ve dayanışmanın bir yansımasıdır. Kalecik Spor, taraftarlarının gururu olmaya devam ediyor.”

BAŞKAN TÜFEKCİOĞLU: SÜPER AMATÖR LİG'E YÜKSELME MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Kalecik Spor Kulübü Başkanı Sedat Tüfekcioğlu da Süper Amatör Lig'e yükselme mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ederek, “Kalecik Spor Kulübü olarak, 2023/2024 sezonunda Avni Balabanlı Ligi 5. Grup Şampiyonu olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarı, uzun vadeli planlarımızın ve alt yapıdaki düzenlemelerimizin meyvesidir. Kulüp olarak, kültürel ve oyun felsefesi açısından sistemi oturtma kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek isteriz.

A takımımız, genç ve yetenekli bir kadrodan oluşuyor. Her oyuncumuzun katkı sağlaması için her türlü sonuca hazırlıklıyız. Teknik sorumlumuz Uğur Aydın, hızla kendini geliştiren, önü açık bir yetenek olarak kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmektedir. Uğur hocamızın liderliğinde, sportif direktörümüz Nuh İyikan ve kaleci hocamız Tahsin Topakkaya ile birlikte uyumlu bir ekip oluşturarak, aynı amaç için özverili olarak çalışmaktayız. Nuh İyikan, Tahsin Topakkaya ve Uğur Aydın'ın birbiriyle uyumlu çalışmaları, kulübümüzün başarısına önemli katkılar sağlamaktadır. Onlara güvenimiz tam.

Sezon başında hedeflerimize ulaşmak için ciddi planlamalar yaptık. Şampiyonluk hedefimize ulaştık ancak bazı zorluklarla karşılaştık ve oyuncu grubumuzu yenilemek zorunda kaldık. Bu süreçte doğru karaktere sahip ve hedeflerimizle uyumlu bir teknik sorumlu seçerek ve genç yeteneklere odaklanarak yol haritamızı belirledik. Şu anda, mutlu insanların sayısının arttığı bir kulüp oluşturma düşüncemiz hızla gerçekleşiyor. Önümüzdeki süreçte, Süper Amatör Ligi'ne yükselme mücadelemizi sürdüreceğiz. Aynı zamanda altyapıda yetenekli genç oyuncular yetiştirerek, Kulübümüzün geleceğini güçlendirmeyi hedefliyoruz. U 11 kategorisinden amatör takıma kadar tüm yaş kategorilerinde müsabakalara katılarak alt yapıya önem vermekteyiz. Kulübümüzün başarısı için emek veren herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Başkan Tüfekçioğlu, Kalecikli gençlere, çocuklara spor yaptırmanın huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarına vurgu yaparak, “Ayrıca futbolun yanı sıra halter tekvando ve güreş branşlarında 200’den fazla sporcu kardeşimizle spor yapıyoruz. Kalecikspor olarak amacımız gençlerimizi spora yönlendirerek sağlıklı nesiller yetiştirmek. Bu vesile ile bizlerin yanında olan Fahri başkanımız Av Dr Duhan Kalkan’a İlçe Gençlik Spor Müdürümüz Nadir Uğrun Perçin’e ana sponsorumuz Rıfat Songür ve Zeki Toprak’a, şampiyonluk yolunda iyi ve kötü günde yanımızda olan fedakar taraftarlarımıza yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

Kalecikspor: 1

İstatistikspor: 1

Saha: Yenimahalle Hasan Doğan Stadyumu

Hakemler: Ersan Yozgat***, Eray Cihan***, Alparslan Kodal***

Dördüncü Hakem: Gürbay Serdar

Saha Komiseri: Ferhat Gültekin

Kalecikspor: Dursun***, İbrahim***, Muhammed Enes***, İhsan Orkun***, Barış***, Batın Kaan***, Adnan Eren***, Anıl***, Dursun Ali***, Onur***, Chibuze***

Teknik Sorumlu: Uğur Aydın

İstatistikspor: Zafer***, Mehmet Can***, Mert Şaban***, Sercan***, Furkan***, Muhammed***, Kamil***, Veysel***, Aykut***, Gökhan***, Kamil Orhun***

Teknik Sorumlu: Musa Şenel 


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER