© Sporanki 2010

İlker Karakaş: "Rahmetullah'la hep hayal kurardık..."

Gençlerbirliği Kulübü tarafından hazırlanan Gençlerbirliği E-Dergisi, genç oyuncu İlker Karakaş ile bir röportaj yaptı. İşte o özel röportaj:

Sen genç hatta küçük denebilecek yaşta A takıma yükseldin. Altyapıdan ilk forma giydiğin ana kadar geçen süreyi nasıl tanımlarsın?

Ben 8 yaşında Gençlerbirliği ile tanıştım. Sadece bir ay orada oynadım sonra beni altyapı takımlarına aldılar. 1999 için bir takım olmadığı için de kendimden büyüklerle 1997 ve 1998 doğumlularla antrenmanlara çıktım .14 yaşında da Elit Lig oynamaya başlamıştım.Yine bir sene sonra da milli takım daveti aldım. U21’e yükseldiğim dönemde de A takıma çıktım. Forma giymeye başladım. 8 yaşındaki çocuğun hayalinin gerçeğe dönüşmesiydi bu benim için.

Rahmetullah ile çocukluktan beri birliktesiniz şimdi A takımdasınız. Böyle birçok isim var A takımda. Çocukluk arkadaşlarınla A takımda , Süper Lig’de forma giymek nasıl bir his?

Rahmetullah benim altyapıda oda arkadaşımdı. Onla çocukken hep hayal kurardık. Birlikte A takıma yükselmek, birlikte A takımda forma giymek… Hep hayallerde bunlar gerçekleşecek mi diye konuşuyorduk. Bu gururu birlikte yaşamak, hayalimizin gerçek olduğunu görmek bizi çok mutlu ediyor. Diğer arkadaşlarım da aynı şekilde. Okul gibi zaten burası. Çocuklukta tanıdığım isimlerle A takımda da yolumuzu devam ediyoruz.

O arkadaşlarının ikisiyle de Ümit Milli Takıma gittin. Milli takımda Gençlerbirliği’ni temsil etmek orada arkadaşlarınla forma giymek nasıl bir his?

Diğer kategorilerdeki milli takımlara göre Ümit Milli Takım biraz daha farklı. Çünkü bir adım sonrası A Milli Takım. Hepimiz kulüp takımlarımızda ekstra performanslar gösterip , A Milli Takım’ı yakalamak istiyoruz. Hem yakın hem de uzun bir hedef orası. Orada Gençlerbirliği’ni temsil etmek de çok güzel bir his. Çocukluğundan beri üzerinde emeği olan kulübü orada milli forma ile temsil ediyorsun. Hepimiz için gurur verici bir his.

Bu sezon takımın forvet rotasyonundasın. Bu sorumluluk sana ne katıyor?

Aslında biraz baskı hissettiriyor. Çünkü forvet oyuncusu mücadele etsin, oyuna büyük katkılar yapsın, iyi bir oyun sergilesin; hiç önemli olmuyor bazen. Gol olmadıkça bunların bir önemi kalmayabiliyor. Kötü bir futbol oynadığında gol atsan, kimse onlara bakmıyor bile. Böyle bir baskı hissediyorum. Ama ilk golümü atıp bu baskıdan kurtulmayı hedefliyorum. Sorumluluğumun farkındayım ve bunu başaracağıma inanıyorum. Bunun içni elimden geleni yapıyorum.

Sezonun geri kalanı için takımla ilgili neler söylemek istersin?

İstediğimiz gibi gitmedi işler ama bir an önce galibiyet almaya ve galibiyet serileri yakalamaya mecburuz. İki galibiyet üst üste alsak bu sıralardan kurtulacağız, bunu biliyorum. Bize moral ve güç verecek o galibiyetleri almak için de elimizden geleni yapıyoruz. Bu gidişatı değiştireceğiz.

Hedeflerin arasında neler var?

Hedeflerim arasında A Milli Takım forması giymek ve Kırmızı Kara formayı orada temsil etmek var. Çoğu yaş kategorisinde forma giydikten sonra A Milli Takım’da da görev almak benim için en önemli hedeflerden biri. Onun yanında İngiltere’de forma giymek kişisel hedeflerim arasında yer alıyor.

Bir golcü olarak idolün kim?

Şu an Avrupa futbolunda Lewandowski gerçeği var. Kendi tarzımı ben benzetiyorum. Altyapıdaki hocalarımızdan da bu yönde yorumlar almıştım. Şu an sahaya yansıtamasam da , küçüklüğümden beri izlediğim bir forvet. Onu hep dikkatli bir şekilde izliyorum. Bir de Brezilyalı Ronaldo var tabi. Çok başka seviyede bir golcü o da.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER