© Sporanki 2010

İbrahim Üzülmez

İbrahim Üzülmez

SPORANKİ YOU TUBE KANALIMIZA ÜCRETSİZ ABONE OLMAYI UNUTMAYINIZ...

https://www.youtube.com/channel/UCjqarF0On0fDnQQvXMSYshw?view_as=subscriber

Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayıran MKE Ankaragücü, İbrahim Üzülmez ile anlaştı.
Bursaspor'dan ayrılan İbrahim Üzülmez'in yeni takımı Ankaragücü oldu.
MKE Ankaragücü, İbrahim Üzülmez ile 1.5 yıllık anlaştı. Anlaşmaya göre Sarı-lacivertlilerin küme düşmesi (Allah göstermesin) halinde sözleşme sona erecek, takım ligde kalırsa tecrübeli teknik adam takımda 1 yıl daha görev yapacak.
İBRAHİM ÜZÜLMEZ KİMDİR?
İbrahim Üzülmez 10 Mart 1974, Kocaeli'de doğmuştur.


KULÜP KARİYERİ
İbrahim Üzülmez 16 yaşındayken Gönenspor yeteneğini fark edip onu transfer etti. Burada kendini geliştirdikten sonra sırasıyla; Kardemir Karabükspor, İskenderun Demir Çelik SK, tekrar Kardemir Karabükspor, Amasyaspor ve tekrar Kardemir Karabükspor gibi külüplerde forma giydi.
Ardından Gaziantepspor`a transfer oldu. Burada önceki sezonlarına göre istikrarlı maçlar çıkararak 2000-2001 sezonunun transfer döneminde Beşiktaş´a transfer oldu.
Beşiktaş´ın 100. yıldaki şampiyon kadrosunda yer aldı. 2008-2009 sezonunda Beşiktaş´tan takım arkadaşı olan İbrahim Toraman ile kavga edip kadro dışı kaldı. Ancak daha sonra ikisi de affedilmiş, ancak bu olaydan sonra Beşiktaş'taki kaptanlığını kaybetti. Sezonunun son haftadaki Denizlispor-Beşiktaş mücadelesinde teknik direktör Mustafa Denizli ona bir jest yaparak, oyuna alırken tekrar kaptanlık pazıbandını taktı ve şampiyon takımın kaptanı olarak oyuna dahil etti. 100. yıldaki sağ ayağıyla gol attığı Galatasaray ve bu sezon oynanan Fenerbahçe derbileri ve 3-0 lık FC Barcelona maçları üst düzey gösterdiği performansla kariyerinin en iyi maçlarını çıkarmıştır.
23 Haziran 2009 tarihinde Siyah-Beyaz'lı kulüple 1 yılı opsiyonlu olmak üzere, 2 yıllık mukavele imzaladı. 13 Şubat 2011 tarihinde Beşiktaş yönetimi tarafından sözleşmesi feshedildi.
TEKNİK DİREKTÖR KARİYERİ
İbrahim Üzülmez, futbolculuk kariyerini noktaladıktan bir yıl kadar sonra Çaykur Rizespor'da Mustafa Denizli'nin yardımcılığı görevini üstlenerek teknik adamlık kariyerine başlamış oldu.
30 Ocak 2016 tarihinde Gençlerbirliği'nde başkan İlhan Cavcav tarafından teknik direktörlük görevine getirildi. Çaykur Rizespor mücadelesiyle göreve başlayan Üzülmez, takımın 2015/16 sezonunun ikinci yarısında iyi bir performans sergilemesini sağlayarak takımın düşme hattından uzaklaşmasını sağladı. 2016/17 sezonunda takımın beklenen performansı sergileyememesi, 10 haftada 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alması üzerine 7 Kasım 2016'da yönetimle gerçekleşen görüşme sonrasında teknik direktörlük görevinden ayrıldı.
12 Aralık 2016'da İsmail Kartal'ın yerine Gaziantepspor teknik direktörlük görevine getirilen İbrahim Üzülmez, takımın başarılı bir performans gösterememesi üzerine 24 Ocak 2017 tarihinde yönetim ile karşılıklı olarak sözleşmesini feshetti.
6 Ekim 2017 tarihinde Çaykur Rizespor takımında teknik direktörlük görevine getirildi. Üzülmez yönetiminde Çaykur Rizespor, 1. Lig'i şampiyon tamamlayarak Süper Lig'e yükseldi.
2018-19 Süper Lig sezonuna takımın başında başlayan Üzülmez dördüncü haftanın sonunda 17 Eylül 2018'de Çaykur Rizespor'daki görevinden karşılıklı anlaşma ile ayrıldı.
2018-2019 sezonunda son 10 hafta Gençlerbirliği’nin başına geçti. 10 maçta 2.20 puan ortalaması ile takımın şampiyon olmasını sağladı.
Bu sezon Bursaspor’un başına geçtikten sonra 14 maça çıktı. Bu maçlarda 6 galibiyet, 4 beraberlik, 4’de yenilgi aldı. Keçiörengücü yenilgisinin ardından yollarını ayırdı.


NELER OLUR?
Evet Ankaragücü’nde İbrahim Üzülmez dönemi dünkü ilk antremanla başladı. Buradan bir kez daha kulübe hayırlı ve uğurlu olsun dileklerimizi iletiyorum.

Ancak sosyal medyada gördüğüm kadarıyla taraftarlar da İbrahim Üzülmez ismine çok sıcak bakmadılar. Bunda en önemli etken “1.Lig’de Bursaspor’la başarılı olamayan Süper Ligde Ankaragücü ile nasıl başarılı olacak?” Düşüncesi

İbrahim Üzülmez, Trabzonspor’dan puan alır veya alamaz onu bilemem.

Zaten Klopp’u da getirsen zaten bunun garantisi yok.

Ancak İbrahim Üzülmez’in o kadar hafife alınması da hata. Sonuçta son 3 sezon da 2 takımı Süper Lige çıkarmış bir hoca kendisi. Ç.Rizespor’u ve Gençlerbirliği’ni Süper Lige çıkararak önemli bir başarı yakaladı. İkisinde de göreve sonradan geldi ve başarılı oldu. Yine Süper Ligde Gençlerbirliği’nde lig oynanırken görev alarak sanırım 30 üzeri puan alarak takımın ligde kalmasını sağladı.Kaybederek gönderildiği Keçiörengücü deplasmanı ise bu ligin en zor deplasmanlarından. Sentetik zemin ve oraya giden Galatasaray dahil her takım zorlandı.

İbrahim Üzülmez’in en büyük özelliği nedir diye soracak olursanız. "Sezon sonu hocası" olması derim. Hikmet Karaman sonradan görev alarak 3 kez Ankaragücü’nü kümede tutmayı başarmıştı.

Bence İbrahim Üzülmez’de bir sezon sonu hocası ! Sonradan aldığı takımlarda 3 önemli başarı yakalamış.

Oyun formatı olarak da sonuca odaklı oynatıyor. Yani “1-0 olsun benim olsun” düşüncesinde. Aslında şu an için bizim de beklentimiz tam bu yönde.

Hedef kazanmak. Ne olursa olsun kazanmak. Oynanan futbola filan bakacak değiliz, ama bir sistem de görmek istiyoruz. Üzülmez direkt sonuç almaya yönelik bir hoca.

Artık Ankaragücü ona emanet. Kaldı 6 maç. İlk maç Trabzon deplasmanı. Zor mu zor maç. Hemde müthiş zor. Üstelik Kitsiou ve Lukasik’de yok. Tabii ki göle maya çalmak gibi düşünülecek bir durum değil ama bakarsınız her şeye rağmen Ankaragücü ruhu ile onun lakabındaki deli ruh tutar ve işler düzelir. 

Teknik heyete ve futbolculara güvenmek zorundayız.

Ankaragücü zorlu deplasmandan puan getirirse hedefe ulaşabilir.

Bekleyelim bakalım neler olacak.

ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER