© Sporanki 2010

Hikmet Karaman, karşılaşmayı değerlendirdi

Ankaragücü Gaziantep FK'ya 1-0 mağlup olduğu maçın ardından Ankaragücü teknik direktörü Hikmet Karaman açıklamalarda bulundu.

Hikmet Karaman, "Önemli eksiklerle maça çıktık. Hafta içi çalışmalarında hücumda neler yapacağımızı düşündük. Oyunun 90 dakikasının geneline baktığımızda rakip ceza sahasında 9-10 tane aksiyonumuz var.  Bunların 3-4 pozisyon olması gereken aksiyonlardı. Mağlubiyeti hak etmeyen bir oyun oynadık. Yenilmemiz gereken bir maç ama elimizdeki kadroyla maksimumun üzerine çıktık. Korneri atarken golü yedik. Futbol hata oyunu. Basit bir hata yaptık. 1 puan cebimizde derken onu da kaybettik ama önümüzde 4 maç var. 1 puan önde avantajlıyız." dedi. 

Hikmet Karaman transfer eleştirisi de yaptı. Karaman,  "Şampiyonluğa oynayacak ve küme düşecek takımlar devre arasında nokta transfer yapmak zorunda. Eğer yapamazlarsa problemler başlıyor. Bunun da birçok faktörü var. Bunun yeri burası değil. Sezon bittiğinde konuşacağız." dedi.

Karaman sözlerini şöyle sürdürdü, "Başakşehir maçı kaybetmeden dönmemiz gereken bir maç. Cezası biten oyuncularımız var. Sakatlığı düzelen oyuncular da var. Bu takım ligde kalacaktır. Bu gücümüz, oyunumuz var. Taraftarlarımız belki kızabilirler ama biz umutluyuz. Önümüzde bunu lehimize çevirecek 4 maç var. Başakşehir maçına ekip olarak, camia olarak odaklanacağız. Oradan 3 puanı alıp ya da kaybetmeden dönmeliyiz. Mağlubiyet hakkımızı kaybettik. 42 puan belki risk olabilir. Bugün bir puan alsak 39'du ve bir galibiyet yetebilirdi. Hedef puanım 42'ydi. Alttakilerin kazanmasıyla bir takım şeyler değişebiliyor. 4 maç kaldı, 2 maç alan kalır. 1 galibiyet 1 beraberlik de yetebilir. Bugün lig bitse ligde kalmıştık. Biz Ankaragücüyüz. Oyuncularımızı başkanımızla medyadaki arkadaşlarımızla buraya kadar getirdik. Direksiyonda biz otuyoruz" şeklinde konuştu.

Karaman sözlerini şöyle bitirdi.;  "Şampiyonluğa oynayacak ve küme düşecek takımlar devre arasında nokta transfer yapmak zorunda. Eğer yapamazlarsa problemler başlıyor. Bunun da birçok faktörü var. Bunun yeri burası değil. Sezon bittiğinde konuşacağız. Ankaragücü olarak bu işe baş koyduk. Bugün eleştirilecek bir mücadelemiz yok. Bu kadar eksiğe rağmen her şeyini ortaya koyan bir oyuncu grubumuz vardı." dedi...

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER