© Sporanki 2010

"Her hafta üzerine koyan bir Ankaragücü takımı vardı"

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, takımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sezonun 4'üncü haftasında MKE Ankaragücü'nde göreve başladığını söyleyen Ömer Erdoğan, "Kulübe geldiğimizde bazı sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıları gidermek için transfer yapmamız gerekiyordu. Bu konuda sağ olsun başta Faruk başkanımız ve yönetim kurulumuz, istediğimiz oyuncuları özellikle transfer döneminin kapanmasına çok az bir süre kala ligi bilen, bize direkt katkı sağlayabilecek oyuncuları kadroya kattık" diye konuştu.

Zor bir fikstürden çıktıklarını belirten Ömer Erdoğan, "Hemen ilk maçımızda Beşiktaş ile başlayan bir serüven vardı. Ama 10 maçlık periyodu değerlendirmem gerekiyorsa oynadığımız bütün maçlarda, kaybettiğimiz bütün maçlar da dahil hepsinde aşağı yukarı en az rakipler kadar pozisyona giren, rakibe az pozisyon veren, futbol anlamında her hafta üzerine koyan bir Ankaragücü takımı vardı. Maalesef son vuruşlarda veya üçüncü bölgede açıkçası istediğimiz kadar etkili olamadık. Şans da yanımızda değildi. Onun için şu an sıkıntılı bir durumda gibi gözüküyoruz. Ama oynadığımız futbol, verdiğimiz mücadele ve oyuncularımızın gayretine bakınca kesinlikle şu anki durumumuzu hak etmediğimizi düşünüyorum. Oynadığımız oyun ve verdiğimiz mücadele ile en az 5-6 puan daha fazla olmamız gerekiyordu. Ama bir gerçek var ki şu an bu noktadayız. Ama en yakın zamanda oradan çok çabuk bir şekilde yukarılara doğru tırmanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ankaragücü'nün büyük bir camia ve yönetime sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Taraftarımız zaten anlatmamıza gerek yok ve ben de hoca olarak kendime, ekibime güveniyorum, futbolcu kardeşlerime güveniyorum. Tabi eksiklerimiz var, inşallah devre arasına kadar toplayabildiğimiz kadar puanları toplayıp devre arasına eksik gördüğümüz mevkilere de transferleri yaparsak çok farklı bir ikinci yarı inşallah izlettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç'ın transferleriyle ilgili konuşan 45 yaşındaki teknik adam, "Tabii çok oyuncu gelince kadro çok genişledi ve açıkçası Taylan ve Emre'nin hem kendilerinin ayrılma niyetleri, kulübünde ayrılmalarında çok büyük bir engel olmaması bizim için fırsat transferleri oldu. Ligi bilen, ligde deneyimli olan ve açıkçası sezonun hemen başında değil, devam ederken ve transfer döneminin bitmesine 2-3 gün kala gerçekleştirdi. Çünkü bu dönemde oyuncu bulmak gerçekten çok zor" şeklinde konuştu.

Başkent ekibinde göreve geldiği dönemden de bahseden Ömer Erdoğan, "Biz transfer döneminin kapanmasına bir hafta kala yeni göreve gelmiştik. Antrenmanlarda takımımızı tanımaya çalışıyoruz. Aynı zamanda eksik gördüğümüz mevkilere de transfer arayışı içerisindeyiz. Bunu da az önce söylediğim gibi önceliğimizi ligi bilen oyunculardan yana kullanmak istedik çünkü zaman kaybına uğrayamazdık. Zaten yeteri kadar ligi bilmeyen yabancı oyuncu sezon başı buraya transfer edilmiş. Onların buraya uyum sorunu var. Bir daha 3-4 tane bu tarz yabancı oyuncu alırsak bizim için daha da zorlaşacağını bildiğimiz için emin olduğumuz, bize direkt olarak katkı sağlayan oyunculardan kullanmak istedik. Tolga Ciğerci'nin de o döneme kadar boşta kalması bizim için çok büyük bir şanstı. Bana göre geçen sene Başakşehir'de o mevkinin en iyilerinin arasındaydı. Çok beğendiğim ve hep kafamda bir yere gidersem Tolga'yı da alabilirsek bizim için çok faydalı olabileceğini düşündüğüm bir oyuncuydu. Oda bizim için çok faydalı bir transfer oldu" dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER