© Sporanki 2010

Hatayspor - Ankaragücü maçı öncesi rakamlara yansıyanlar...

  1. Ankaragücü'ne rakip olduğu altı resmi maçın birini kazanabilen Hatayspor (2B 3M), tek galibiyetini Şubat 2015'te sahasında almıştı (2. Lig).

  2. Hatayspor ile oynadığı son üç lig maçını kaybetmeyen Ankaragücü (2G 1B), son iki karşılaşmayı gol yemeden kazandı (Süper Lig & 2. Lig).

  3. Bu sezon Süper Lig'e yükselen takımlara rakip olduğu dört maçın sadece birini kazanabilen Ankaragücü (1B 2M), tek galibiyetini Hatayspor karşısında aldı (2-0).

  4. Evinde oynadığı son üç Süper Lig maçının ikisini kaybeden Hatayspor (1B), daha önceki dokuz karşılaşmada tek yenilgi almıştı (5G 3B).

  5. Ankaragücü, Süper Lig'de çıktığı son beş maçı da kazanamadı (2B 3M) ancak son iki karşılaşmadan birer puanla ayrıldı (vs Kayserispor & Rizespor).

  6. Hatayspor bu sezon sahasında ilk golü attığı dört Süper Lig maçını da kazanırken; Ankaragücü deplasmanda açılış golünü yediği yedi karşılaşmadan bir puan çıkarabildi (1B 6M).

  7. Bu sezon Süper Lig'de en az organize hücum geliştiren iki takım Hatayspor (8) ve Ankaragücü (16).

  8. Hatayspor'un Süper Lig'de attığı son 29 golün sadece altısı iç saha karşılaşmalarında geldi ve bu gollerin tamamını Aaron-Salem Boupendza kaydetti.

  9. Bu sezon Süper Lig'de 13 gole doğrudan katkı sağlayan Mame Biram Diouf (8 gol & 5 asist), daha yüksek bir sayıyı en son 2014/15'te Stoke City formasıyla yakalamıştı (12 gol & 2 asist).

  10. Ankaragücü bu sezon Joseph Paintsil (7) ve Torgeir Borven (6) ile toplam 13 gol bulurken; başkent ekibi adına bir sezonda daha fazla gol sevinci yaşayan son ikili 2008/09'da Jaba (9) ve Leonardo Iglesias'tı (6).

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER