© Sporanki 2010

Halil Umut Meler, Sedat Ağçay ve insanlık !

Halil Umut Meler, Sedat Ağçay ve insanlık !


Fenerbahçe – Galatasaray derbisini yöneten Halil Umut Meler abartmıyorum bu güne kadar izlediğim derbiler içinde belki de en iyi peformansı gösteren hakem olmuştu.

Meler’in Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçına atanmasından memnun olmuştum. Nihayetinde o önemli derbiye adil yönettiyse Ankaragücü maçını da adil yönetir diyebiliyordum.
Ancak Meler’in kaptan Sedat Ağçay’ın pozisyonundaki kararı ve davranışları beni hayal kırıklığına uğrattı. Şimdi maçın 67.dakikasında yaşanan olaya bakalım. Bir topa Diomande ve Sedat birlikte giriyorlar. Top Sedat’a daha yakın. Ancak Diomande, Sedat’a doğru kafasını o kadar acımasız ve kontrolsüz uzatıyor ki alnı Sedat’ın yüzüne doğru geliyor.
Stadyum boş olduğu için o çarpışmanın sesi o kadar net geldi ki; ben “Eyvah kaptan çok ağır darbe aldı!” diye düşündüm. Nitekim bir anda Sedat yere yığıldı. İlk kontrolünün ardından Sedat o kadar ağır darbe almasına rağmen, saha kenarına yürüyerek gelmeye çalıştı. Oradan da beklenen ambülansa binecek ve stattan ayrılacaktı. Yani ambülans sahaya girip, Sedat’ı alıp saha zemininden ayrılana kadar maçın başlama şansı yoktu.
Peki buna rağmen Halil Umut Meler ne yaptı?
O kadar ağır sakatlık geçiren Sedat’ı yürüyemeyecek halde sahadan çıkarken acele etmesini istedi.
Üstelik kontrolsüz bir şekilde rakibine giren ve ağır sakatlayan Diomande’ye kırmızı kart gösteremedi. Üstelik aynı oyuncu 3-5 dakika önce bir sarı kartlık hareket daha yapmıştı. Ama o pozisyonu da Meler pas geçmişti.
Halil Umut Meler’i vicdanıyla baş başa bırakıyorum, kaptana geçmiş olsun diyorum.
Acil şifalar Sedat kaptan !
Yazacak çok bir şey yok, bu yazı bu kadar…
ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER