© Sporanki 2010

Hacettepe U18 şampiyonluk kupasını aldı

 

Hacettepe U18 takımı TFF Ankara İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ligde, mücadele ettiği 9.Grubu namağlup unvanla şampiyon tamamladı.  

 

Teknik Direktör Kürşat Uzun ve teknik ekipte yer alan Rauf Melih Alpaslan ile kaleci departmanı antrenörleri İsmail Erel ve Mahmut Akbaş yönetiminde mücadele eden Mor Beyazlı ekibin genç sporcuları bitime haftalar kala garantiledikleri şampiyonluğun kupasını bugün aldı.

 

Oynadıkları 16 maçta 14 galibiyet 2 beraberlik alan Hacettepe U18 takımı bu süreçte 57 gol atarken kalesinde sadece 13 gol gördü.

 

Kupa töreninin ardından açıklamalarda bulunan Kürşat Uzun, “1,5 yıllık pandemiden oluşan aranın ardından toplanan bir takıma sahibiz. 5 aylık süreçte iyi bir ivme yakaladık, iyi bir ekip olduk. 9.Grupta namağlup unvanla da şampiyonluğu kazandık. Hem iyi futbol oynadık hem de futbolumuza yakışan sonuçları almayı başardık. Ama statü gereği , Türkiye şampiyonasına gönderilmemenin burukluğunu da yaşıyoruz. Bu genç ve yetenekli sporcularımızla Türkiye Şampiyonasına katılabilmiş olsak, sadece Ankara’nın değil tüm Türkiye’nin tanıdığı bir takım olacaktık belki de. Yine de futbolcularımızın hak ederek aldığı bu şampiyonluk bizi fazlasıyla mutlu etti.”dedi.  

 

Hacettepe altyapısının en büyük misyonunun Hacettepe A takımı ve Gençlerbirliği A takımı için futbolcu yetiştirmek olduğuna da değinen Uzun sözlerini şu şekilde noktaladı:

 

“Bu sene takımımızda yer alan oyuncularımızdan en az üç dört tane isimi A takım seviyesinde görebiliriz. Tavsiyelerimizi, raporlarımızı her zaman ilgili birimlere iletiyoruz. Ama kolay değil tabi ki iki takımımız da puan cetvelinde önemli maçlara çıkıyor. Onlar rahat bir nefes aldıkça, genç sporcularımız da orada kendilerine yer bulabilecek. Böylesine uzun bir aradan sonra bu başarıyı yakalayan sporcuların aynı azim ve istekle çalışmaları halinde orada şu an oynayan abilerinin yanlarında olmaması için hiçbir sebep yok.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER