© Sporanki 2010

Güçlüler'de rota Manisa... Tek hedef galibiyet !

Ankaragücü, Pazar günü çok kritik karşılaşmaya çıkacak. 1.Ligi lider götüren Başkent ekibi, büyük bir puan avantajı yakalamış durumda. Ama kulüpte en ufak bir gevşeme yok. Sarı – lacivertli kulüpte tüm yetkililer karşılaşmanın önemin farkında. Alınan bilgiye göre sarı – lacivertliler, karşılaşmaya daha ligin başıymış gibi hazırlanıyorlar…

Başkan Faruk Koca’da matematiksel olarak bu iş bitmeden şampiyonluğu düşünmüyor. Başkan Koca; "Teknik ekibimiz ve oyuncu grubumuza güveniyoruz. Sezon başından itibaren zirveden hiç uzaklaşmayan karakterli ve tecrübeli bir takımımız var. Oynayacağımız müsabakalarda play off sınırıyla aramızdaki puan farkını korumak hatta daha da arttırmak istiyoruz. Henüz şampiyonluk konuşmak için çok erken. Matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemeden şampiyonluk kelimesini asla konuşmayacağız. Camiamızdan bunu özellikle rica ediyorum. Henüz sevinmek için çok erken. İnşallah şampiyonluk gerçekleşirse, hızlı bir şekilde gelecek yıl planlamasını o zaman yapacağız. Bu yıl kadromuzun tamamına yakını ilk kamp döneminden itibaren bizimleydi. Bunun avantajını ve önemini çok net gördük. Ankaragücü olarak seneye Süper Lig'e çıkmamız halinde takımımızın omurgasını koruyarak, yapılacak önemli takviyelerle gelecek yılda yarışmacı bir takım yaratacağımızı özellikle belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan kendi tesislerinde Manisa FK maçının hazırlıklarını sürdüren Ankaragücü takımının teknik direktörü Mustafa Dalcı’da maçın önemini oyuncularına sık sık anlatıyor. Lige 1 hafta ara verilmesinin ardından ara vermeden maçın hazırlıklarını sürdüren Ankaragücü takımı maça motive olmuş durumda. Maçla ilgili görüşlerin, açıklayan teknik direktör Mustafa Dalcı, "Matematiksel olarak garantilemeden şampiyonluk sözcüğünü kesinlikle kullanmak istemiyoruz. Rehavet felaket getirebilir. Biz her maça olduğu gibi Manisa FK karşılaşmasına da galibiyet parolasıyla hazırlanıyoruz. Son derece güçlü bir rakiple oynayacağız. Şampiyonluk mücadelesi veren birçok takım o sahadan puansız ayrıldı. Bütün hesaplarımız 3 puan üzerine. Ama kazanamıyorsan, kaybetmemen de önemli" şeklinde konuştu.

Manisa FK – Ankaragücü maçı Pazar günü 13.30’da başlayacak.

Manisa Mümin Özkasap Stadyumunda oynanacak olan karşılaşmayı Adem Cinek yönetecek. Hakem Cinek’in ilk Ankaragücü maçı olacak.

Ankaragücü ile Manisa FK takımları arasındaki bu 2.maç olacak. Daha önce Ankara’da oynanan maçı sarı – lacivertliler 2-1 kazanmışlardı.

Ankaragücü’nde sakatlığı devam eden Portekizli sol bek Tiago Pinto maçta yer alamayacak. Cezalı oyuncu ise bulunmuyor.

SPORANKİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER