© Sporanki 2010

Güçlüler, Sivasspor şanssızlığını kırdı !

Süper Lig’in 7. haftasında, konuk ettiği Demir Grup Sivasspor’u, Beridze ve Ali Sowe’nin golleri ile 2-1 yenen MKE Ankaragücü, hem sezondaki ilk galibiyetini aldı hem de rakibine karşı süren şanssızlığına son verdi.

Eryaman Stadı’ndaki mücadelede, cezası nedeni ile taraftar desteğinden yoksun mücadele eden başkent ekibi, son anları büyük heyecana sahne olan maçtan galip ayrılıp, milli araya büyük bir moralle girdi.

Bu maç öncesinde Sivasspor’u konuk ettiği 10 Süper Lig maçının sadece birini kazanan (3 beraberlik - 6 yenilgi), rakibine karşı son iki iç saha maçını kaybeden Ankaragücü, önceki günkü karşılaşmadan galip ayrılırken, ilk 6 müsabakayı galibiyet alamadan geçtiği 2010-2011 sezonundaki olumsuz istatistiği yinelemekten de kurtuldu.

5 YENİ İSİM İLK KEZ BİR ARADA OYNADI

Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, göreve geldikten sonra transfer ettirdiği 5 isme aynı anda 11’de forma verdi.

Tolga Ciğerci, Taylan Antalyalı, Gökhan Akkan ve Emre Kılınç, Sivasspor maçında sahaya 11’de çıktı. Takıma son katılan isim olan Fransız sağ bek Kevin Malcuit ise maçın son bölümünde görev yaptı.

Ankaragücü’nün Gürcü sol kanat oyuncusu Giorgi Beridze, sarı lacivertli takımın 6 golünün 3’üne imza atarak gol yükünü çeken isim oldu. Beridze’nin, Beşiktaş maçında attığı 2 gol Ankaragücü’ne puan getirmese de Sivasspor’a attığı gol galibiyete katkı sağladı. Ankaragücü’nün 2. golünde de Beridze’nin payı vardı. Beridze’nin şutu kaleci Ali Şaşal’dan sekip direkten dönerken, Ali Sowe topu tamamlayıp, ağları havalandırdı. Ankaragücü, milli aradan sonra ligin 8. haftasında Medipol Başakşehir ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER