© Sporanki 2010

Gordion Spor Kulübü Türkiye üçüncüsü

Kulüpten yapına resmi açıklama şu şekilde:

Türkiye Triatlon Federasyonu 2022 faaliyet programında yer alan TTF Ata Yahşi Bölgesel Ligler Türkiye Finali, 1-2 Ekim 2022 tarihlerinde Balıkesir ili Ayvalık ilçesinde (Sarımsaklı, Copacabana Plajı Yanı) yapılmıştır.

Milli triatlon sporcusu Ata Yahşi 18.04.2022 Mersin’in Yenişehir ilçesinde düzenlenen Avrupa Triatlon Kupası’na katılan Onur Calp ile Ata Yahşi, İzmir’e dönmek için yola çıktı. Onur Calp yönetimindeki, içerisinde bisikletleri ve malzemeleri bulunan 35 BCS 574 plakalı kamyonet, aynı yöne giden E.A. (54) yönetimindeki 43 EA 863 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Calp kazayı yara almadan atlatırken, Ata Yahşi yaralandı. Ambulansla Salihli’deki bir özel hastaneye kaldırılan Yahşi, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Ata Yahşinin anısına yapılan bu anlamlı müsabakada Ankara’dan katılan GORDİON SPOR KULÜBÜ M1 Erkekler kategorisinde (2013-2012)  Takım halinde TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ olmuştur.

300 kişinin kıyasıya yarıştığı Türkiye Şampiyonasında, Gordion Spor Kulübü 1 antrenör, 1 idareci ve 12 sporcu ile katılım sağlanmıştır.

KURULUŞUNUN BİRİNCİ YILINDA GORDİON SPOR KULÜBÜ M1 ERKEKLER TAKIMI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞTUR.

M1 KATEGORİSİNDE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜNÜ ANKARA’YA GETİREN ERKEKLER TAKIMI SPORCULARINI İSE ; MEHMET POYRAZ BARAN, YUSUF BUDEİR , ATA KOÇAK VE DOĞU EFE ULUÇAY OLUŞTURDU.

 

Kulüp Triatlon Antrenörü Erdem Sağlam “Kuruluşumuzun 1 . yılında 30 puan ile şampiyonluğu kaçırdık, seneye hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu olacak , Ankara’ya triatlon branşında yeni bir soluk kazandırdık bununla birlikte Türkiye çapında başarı elde ettik , çok mutluyuz.” dedi.

Kulüp İdarecisi ve Kıdemli Yüzme Antrenörü Tolga Hato “ Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5.Rumkale Su Sporları Festivali Dragon Bot ,Yüzme Yarışı ve Su Topu Müsabakalarında 2012 doğumlu sporcumuz Anıl Ulusoy şampiyon oldu ve 3750 TL para ödülü ile 500 TL hediye çeki kazandı, iki haftadır hem Gaziantep’te hem de Balıkesir’de kazandığımız başarılar kulübümüz için çok anlamlı” dedi.

Gordion Spor Kulübünün kafilesinde ise , Eylül Ünal, Elif Nur Yılmaz, Erva Dalli, Deniz Anıl, Kaan Efe Dalli, Duru Adımcı, Cemre Buse Yılmaz ve Ela Orhan sporcuları da yer aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER