© Sporanki 2010

Golcülerin yerine de attılar, Gökhan Gül zirvede!

Golcülerin yerine de attılar, Gökhan Gül zirvede!

Gençlerbirliği’nde forvet oyuncuları sezonun genelinde beklentilerin uzağında kaldı. Kırmızı-siyahlılarda takımın 2022-23 sezonunda en golcü ismi tüm gollerini ilk yarıda atan 6 gollü savunma oyuncusu Gökhan Gül oldu.

Gençlerbirliği, skor katkısı olarak golcülerinden en az verimi aldığı sezonu geride bıraktı. Kırmızı-siyahlılarda sezon boyunca görev yapan 4 forvet oyuncusu toplamda 7 gol atabildi. İlker Karakaş 3, Gökhan Altıparmak 2, Jaime Ayovi ve Souleymane Doukara 1’er gol katkısı verdi.

Ligin ilk yarısında 18 maçta 18 gol atan Gençlerbirliği’nde Gökhan Gül 6, Barış Alıcı 4 ve İlker Karakaş 3 golle takımın en golcü isimleri olmuştu. Gökhan Gül, 12’si stoper 5'i ön libero olmak üzere oynadığı 17 maçta attığı 6 golle tüm sezonun en çok gol atan ismi oldu.

Ligin ikinci yarısında 2 hükmen galibiyet çıkarıldığında 16 maçta 22 gol kaydeden Gençlerbirliği’nde gol dağılımı takıma yayıldı. Gol ümidi olarak takıma transfer edilen yabancı oyuncular Jaime Ayovi ve Souleymane Doukara sadece 1 gol atabildi.

İlk yarıda 3 gol atan İlker Karakaş, sezonun ikinci yarısında kısıtlı sürede gol atamazken, yine az süre alan Gökhan Altıparmak, birer golle sezonun her iki devresinde de gol atan tek Gençlerbirliği futbolcusu oldu.

İkinci devrede Mete Kaan Demir 4 golle takımın en golcü ismi olurken Buğra Çağıran 3, Abdullah Durak, Uğur Akdemir, Yasin Güreler, Himmet Muhammed Ertürk, Gabriel Torje 2, Moha ise 1 gol attı.

İlker Karakaş 21 maç 1156 dakikada 3 gol, Gökhan Altıparmak 22 maç 815 dakikada 2 gol, Souleymane Doukara 13 maçta 676 dakika 1 gol, Jaime Ayovi 12 maçta 606 dakika 1 gol istatistikleriyle oynadı.

*3 maçta 38 dakika oynayan Baran Başyiğit değerlendirmeye katılmamıştır.

Kaynak: Gençlerbirliği Haber Ajansı 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER