© Sporanki 2010

Gerson Rodrigues olayı sanki takımı ateşlemiş

Gerson Rodrigues olayı sanki takımı ateşlemiş

MKE Ankaragücü - Galatasaray karşılaşması Sporanki You Tube kanalımızda sıcağı sıcağına maçın ardından değerlendirildi.

İşte Orhan Sal, Ertan Güler, Ahmet Sülak ve Anıl Yazar'ın değerlendirme yaptıkları o yayınımız...

https://www.youtube.com/watch?v=fQNRKrLcvQ4&t=914s

Bilen biliyor. Kaos Ankaragücü’ne yarıyor.
Ankaragücü kaossuz yapamaz.
Ankaragücü’nü kaos besler.
Sarı – lacivertliler haftalardır puan kaybediyorlardı. Bu kayıplar yapılırken de bizi en çok rahatsız eden; futbolcuların ruhsuz, umursamaz, durgun ve ligi bitirmiş bir tarzda oynamalarıydı.
Biz de You Tube’de yaptığımız yayınlarda ve yazılarımızda buna isyan ediyorduk. “Sen Ankaragücü gibi oyna, Ankaragücü ruhunu sahaya yansıt kazanırsın, kaybedersin, küme düşersin sorun etmeyiz” diyorduk.
Nihayet Galatasaray maçında her Ankaragüçlü futbolcunun onurlu duruşunu gördük. Sarı – lacivertli oyuncular bunu bizlere gösterdiler ve Galatasaray’ı 1-0 yenmeyi başardık.
Peki başında neden “kaos” söylemiyle girdim yazıya. Çünkü Ankaragücü’nde maçtan bir kaç saat önce derin bir kaos yaşanmıştı. Herkesin bildiği malum Rodrigues olayında yumruklar konuşmuştu. Rodrigues ve takım kaptanlarından Ante Kulusiç önce tartışmış, sonra da Rodrigues’in yumruğu konuşulmuştu. Kulusiç hafif şiddetli bir darp yaşamıştı.
Bu olayın hemen ardından Rodrigues; İbrahim Üzülmez’in talebi ile başkan Fatih Mert’in de kararıyla kadro dışı bırakıldı.
Gerson Rodrigues daha önce takım içinde arkadaşlarıyla bazı sorunlar yaşayan bir oyuncu. Kiralık geldiği için de takımı çok takmıyor gibi görünüyor. Sanırım kendisini takımın üzerinde görüyor. Bu durum anladığım kadarıyla tüm takımı rahatsız etmişti.
Rodrigues’in takım içinde sevilen oyunculardan olan Kulusiç’e vurması takıma başka bir motivasyon getirdi gibi algıladım ben. Oyuncular hırslanmışlar. Adeta “Bu takım Gerson’suz da kazanır” mesajı vermek istemişler.
Ve sahaya çıkıp bu mesajı aynen tatbik ederek maçı aldılar.
Çok mu iyi oynadılar? Hayır.
Ama savaştılar, mücadele ettiler.
Pes etmeyeceklerini gösterdiler.
Haftalardır uyur gezer bir havada olan Ankaragücü’ne de böyle bir şok gerekliydi.
Maç öncesi olayı ben böyle yorumladım.
Ancak bu saatten sonra olaya profosyonel bakmak lazım. Gerson Rodrigues takımın sözleşmeli oyuncusu. Parasını almaya devam edecek. Kalan 2 hafta da ona ihtiyaç var. Bu oyuncunun başta Kulusiç olmak üzere tüm takımdan özür dilemesi sağlanarak kalan 2 hafta da forma verilmeli ve oyuncudan faydalanılmalı.
Peki aksi olursa. Yani yönetim, teknik heyet ve futbolcular Gerson’u istemezse. O zaman yapılacak bir şey yok. Herkes yaptığının bedelini öder. Gerson, Ante’ye herkesin önünde vurmuş. Bunun FİFA nezdinde cezası var. Bir iş yerinde yaralamalı kavgada işveren işçileri tazminatsız işten atabilir. Ankaragücü’de Gerson’a büyük bir ceza verir ve yollarını ayırır.
Eğer bu yöntem uygulanırsa buna da saygı duyarım.
Ankaragücü çok Gerson’lar gördü. Kimse Ankaragücü’nden büyük değildir. Bir Gerson gider, başka Gerson gelir. Bunu da buradan ifade edelim.
Sonuç:
Artık söz / yazı bitti. İş futbolcularda.
2 maçta 6 puan alınıp, diğer maçlar beklenecek.
İlk hedef Antalyaspor...
Sonra Denizlispor...
Birde bizim oyunculara bir tavsiyem olacak. Ligdeki her maçı izliyorum. Görüyorum ki öne geçen takım yerden kalkmıyor. Öyle yatıyorlar ki dakikalarca. Hakemlerde buna göz yumuyor. Sarı – lacivertli futbolcular bunu hiç yapmadılar. Belki öne geçtikleri maçlarda yapsalar işe yarayabilirdi.
ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER