© Sporanki 2010

Gençler'de rüzgar tersine döndü!

Rüzgar tersine döndü!

Deprem felaketleri nedeniyle lige verilen yaklaşık bir aylık ara öncesinde 3 maçta 9 puan toplayan Gençlerbirliği, ara sonrasında oynadığı 3 maçta 1 puan alabildi. Kırmızı-siyahlılar, son 3 maçta gol atamadı.

Ligin ilk yarısını 7 puanla son sırada tamamladıktan sonra devre arasında yaptığı transferlerle takımı neredeyse sıfırdan kuran Gençlerbirliği, ikinci yarının ilk maçında Altınordu’ya yenilip sonrasında çıktığı 3 maçta 9 puan toplamıştı.

Boluspor’u 5-1, Pendikspor ve Göztepe’yi 1-0 mağlup eden Gençlerbirliği, kümede kalma yolunda camiaya büyük umut aşılamıştı. Kırmızı-siyahlılar, ülkemizi sarsan deprem felaketleri nedeniyle lige verilen aradan dönüşte beklentilerin uzağında kaldı.

Bu süreçte Antalya’da kamp da yapan ve Süper Lig lideri Galatasaray ile hazırlık maçında 2-2 berabere kalan Gençlerbirliği, ligde Tuzlaspor’a 1-0 yenildikten sonra Denizlispor ile 0-0 berabere kaldı. Kırmızı-siyahlılar son olarak Samsunspor’a da 1-0 mağlup oldu.

Üç maçta 9 puanlık seri yapan Gençlerbirliği, son üç maçında ise 1 puan topladı. Gençlerbirliği, bu 3 maçta gol atamadı. Son 5 maçta 2 gol atabilen kırmızı-siyahlılar, ligin ikinci yarısında 7 maçta 8 gol kaydetti. Gençlerbirliği, Boluspor maçı hariç hiçbir maçta tek golün üstüne çıkamadı.

Gol yollarında sıkıntı yaşayan Gençlerbirliği’nde savunma ise ligin ilk yarısına göre daha iyi bir görünüm içinde. Son 5 maçta sadece 2 gol yiyen Gençlerbirliği, ligin ikinci yarısında oynadığı 7 maçta kalesinde 5 gol gördü.

Haber: Gençlerbirliği Haber Ajansı 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER