© Sporanki 2010

Gençler'de büyük üzüntü. Da Costa'yı tutamadılar!

Gençlerbirliği, Eryaman Stadı’ndaki can pazarında BŞB Erzurumspor’a son dakikadaki Da Costa'nın golü ile hayati bir puan kaptırdı.

Başkent ekibi son dakikaya kadar önde götürdükleri maçta yedikleri golle 1 puana razı oldular.

Alınan sonuç maç sonunda büyük üzüntüye yol açtı. 

43. dakikada hakem Suat Arslanboğa, Emrah’ın ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda penaltı kararı verdi. 45. dakikada Aatif’in kullandığı penaltı vuruşunda, kaleciden dönen topu Cenk Ahmet tamamladı ve topu filelerle buluşturdu. Pozisyonu ekrandan izleyen Arslanboğa, ceza sahası ihlali nedeniyle penaltının tekrarlanmasını istedi.

KAZANAN TAKIMI BOZMADI

Gençlerbirliği teknik direktörü Özcan Bizati, hafta sonunda Alanyaspor’u deplasmanda 2-1 yenen kadroda değişiklik yapmadan takımın BŞB Erzurumspor karşısına çıkardı. Cezasını tamamlayan Ayite, kritik maçın galibiyet golünü atan Stancu yedekler arasında maça başladı. Yaşadığı rahatsız nedeniyle takımdan ayrı kalan Sio da 2 ayı aşkın süre sonra 21 kişilik kadroda yer aldı.

BB Erzurumspor’un 2021 takvim senesinde attığı 6 deplasman golünün üçünde katkısı olan Aatif Chahechouhe, ilk yarının uzatma anlarında kaçırdığı penaltı ile öne çıktı.

Özcan Bizati, 2016’dan bu yana Gençlerbirliği’nin başında çıktığı ilk dört Süper Ligmaçından galibiyetle ayrılan ilk teknik direktör olma hedefini son dakika golüyle gerçekleştiremedi.

5 YIL SONRA İLK OLMADI

Süper Lig’de oynadığı son 3 maçta puan kaybetmeyen Gençlerbirliği, üst üste 4 galibiyeti en son Ocak-Şubat 2016 arasında almıştı. 5 yıl sonra bir ilk dün gerçekleşmek üzere iken, hayaller son anda yıkıldı.

Süper Lig tarihinde Gençlerbirliği ile BB Erzurumspor arasında oynanan tek karşılaşmayı sezonun ilk yarısında başkent ekibi 1-0 kazanırken, ikinci maç berabere tamamlandı.

Bu sezon Süper Lig’e yükselen takımlarla oynadığı üç maçın ikisini kazanan Gençlerbirliği (1 yenilgi) ilk beraberliğini aldı.

BB Erzurumspor’un Süper Lig tarihinde Ankara takımlarına rakip olduğu bir maç ilk kez berabere bitti.

Bu sezon evinde oynadığı ilk Süper Lig maçında kalesini gole kapatan ve sonraki 15 iç saha karşılaşmasında da gol yiyen Gençlerbirliği, lig tarihindeki en uzun serisini yeniledi. (Nisan 2001-Mart 2002 arası)

Süper Lig’de çıktığı son üç deplasmandan puansız dönen BB Erzurumspor, bu zinciri Başkentteki bir puanla kırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER