© Sporanki 2010

Gençlerbirliği'nde sıcak gelişmeler...

İşte Gençlerbirliği Haber Ajansı'nın haberine göre kulüpte sözleşmelerde son durum!

Gençlerbirliği’nde sezon sonu itibarıyla sözleşmesi sona eren futbolcularla ilgili detaylar ortaya çıktı. Sandro Lima’nın menajerinin Türkiye’de devam etmeyeceklerini kulübe ilettiği öğrenildi. Baran Başyiğit ise takımdan ayrıldı.

Kırmızı-siyahlı ekipte 2021-22 sezonun sonunda sözleşmesi biten futbolcuların akıbetleri belli oluyor. Gençlerbirliği’nde Arda Kızıldağ, Rahmetullah Berişbek, İlker Karakaş ve Ömürcan Artan ile kiralık sözleşmesi biten Blessing Eleke kulüpten ayrılmıştı.

Gençlerbirliği, sezon başında Abdullah Şahindere, sezon ortasında ise Ulusoy Mert Kabasakal, Gökhan Altıparmak ve Atalay Gökçe ile sözleşme yenilemişti. Kırmızı-siyahlılar, Serdarcan Eralp’in de opsiyonunu kullanarak sözleşmesini uzattı.

Sözleşmesi biten ve durumu en çok merak edilen isimlerden Sandro Lima için defter kapanmış görünüyor. Brezilyalı futbolcunun ilk etapta 500 bin Euro civarında yıllık maaş talep ettiği, sonrasında ise menajerinin Türkiye’de devam etmeyeceklerini ilettiği öğrenildi.

Gençlerbirliği’nin gelecek vaad isimlerinden Baran Başyiğit ise kulüple sözleşme yenilemedi ve ayrıldı. Baran’ın başka kulübe transfer olabilmesi için ya anlaştığı kulübün 1.2 milyon TL civarındaki yetiştirme bedelini ödemesi ya da Gençlerbirliği ile anlaşmaya varması gerekiyor.

Kırmızı-siyahlı ekipte Kerem Can Akyüz’ün ayrılığının ardından sol bekte formayı alan ve performansıyla beğeni toplayan Muhammed Bayır’ın devam etmesi için ise her türlü olumlu yaklaşımın olduğu ve imzaların atılmasının beklendiği ifade edildi.

Ukraynalı Oleksandr Belyaev konusunda ise sportif direktör Baki Mercimek’in çabalarıyla bonservis bedelinin 60 bin Euro’ya kadar indirildiği ve Dnipro Kulübü ile Belyaev’in anlaşmayı kabul ettiği kaydedildi.

Gençlerbirliği’nin savaşın ilk günlerinde Ukraynalı futbolcu ve ailesine yakın ilgisinin bu ücretin indirilmesinde ve Belyaev’in kararında etkili olduğu öğrenildi. Sözleşmeyle ilgili son kararı transfer yasağının kalkması durumunda yönetim verecek.

Sözleşmesi sona eren Kazenga LuaLua’nın durumu ise belirsizliğini koruyor. LuaLua’nın Ankara’da çok mutlu olduğu ve devam etmeye istekli olduğu belirtilirken, bu futbolcuyla ilgili son karar daha sonra verilecek. Sözleşmesi biten bir diğer futbolcu Furkan Şeker ise kulüpten ayrıldı.

Kaynak: GHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER