© Sporanki 2010

Gençlerbirliği'nde Niyazi Akdaş döndü

Gençlerbirliği seçimli genel kurulu başladı.

Seçimde Niyazi Akdaş tek başkan adayı olarak girdi.

Gençlerbirliği'nin olağanüstü seçimli genel kurulu, çoğunluğa bakılmaksızın Türkiye Karayolları Genel Müdürlüğü’nde yer alan Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Genel kurula Niyazi Akdaş listesiyle birlikte tek başkan adayı olarak girdi. 

Akdaş’ın listesi belli oldu!

Gençlerbirliği’nin seçimli olağanüstü genel kuruluna tek başkan adayı olarak giden Niyazi Akdaş’ın listesi belli oldu.

Niyazi Akdaş'ın konuşması!

Gençlerbirliği Seçimli Olağanaüstü Genel Kurulu'na tek başkan adayı olarak giren Niyazi Akdaş'ın seçim öncesi genem kurula hitaben yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şu şekilde:

-Benim başkanlık dönemimde hiç borçlanma olmadı. Kur farkı nedeniyle eski borçlardan dolayı bir fark oluştu. Gençlerbirliği’nde borcun yeri değişti. Kulüp bana borçlandı. Ben bu borcu istemiyorum. Temlik de koymuyorum. Şirketleşme olursa hisse senedi olarak alırım, borç kapanır.

-Bu kulübün kurtuluşu şirketleşmedir. 5 Haziran’da yapılan genel kurulda bizim hatamız sonucu usül nedeniyle gündem maddesi iptal oldu. Ama bu olay şirketleşme tamamen iptal oldu gibi yansıdı. Böyle olunca da yatırımcılar bu işe soğuk baktı.

-Transfer tahtasını açamayacağımız belli olurca kongre kararı aldık. Yeni gelen yönetimin 40 günü vardı ve bu yeterli bir süreydi. Kendi ekibimden birisini desteklemekten doğal ne var? Seçimde iki listeye de baktım. 40 kere de baksam yine oyumu Talip Bey’in listesine verirdim.

-Bazı kesimler bu seçimle ilgili beni hedef göstermesi öncelikle genel kurul üyelerimize sonra bana saygısızlık. Son dönemde yönetimi ekonomik destek olmadı. Gençlerbirliği’nin ne kadar yalnız olduğunu gördük.

-Camia olarak da birlik olamadığımızı görmek beni üzüyor. Sosyal medyada bir küfür edilmediği kaldı. Bu da insanın hevesini kırıyor. Talip Bey’in yönetimine hiç karışmadım. Maddi destek talep ettiklerinde destek oldum.

-Bugün dahi başka aday olsaydı aday olmayacaktım. Kimse aday olmadı. Ben de aday olmasam 15 gün daha bu yönetim devam edecek ve kulüp sonrasında kayyuma kalacaktı. Ben de kendimi ortaya attım. Kayyuma bırakmamak için aday oldum.

-Şirketleşme çok önemli. Olursa yüzde 51’i kulübün, yüzde 49’u yatırımcıların olacak. Üye profilini ve sayısını değiştirerek şirketleşme kararını almak önemli.

-Daireleri satmayacağı söylemiştim, satmadım. Gerekirse yatırım için satılabilir. Gençlerbirliği’nin hiçbir zaman malına göz dikmedim. Gözüne dikenin de gözünü oyarım. Gençlerbirliği için elimden geleni yapacağım.

Akday 234 oyla başkan!

Gençlerbirliği Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkan adayı Niyazi Akdaş 234 oy ile başkanlığa seçildi. Genel kurula katılan 290 delegeden 252'si oy kullanırken, 2 oy boş çıktı, 16 oy geçersiz sayıldı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER