© Sporanki 2010

Gençlerbirliği'nde Dominik Furman şoku yaşanıyor...

Gençlerbirliği Haber Ajansı'nın haberine göre Dominik Furman şoku yaşanıyor...

Gençlerbirliği’nde geçen sezon forma giyen, bu sezon başında ise ülkesine dönen Polonyalı orta saha oyuncusu Dominik Furman’dan şok haber geldi. Furman, açtığı davayı kazanırken Gençlerbirliği, Polonyalı futbolcuya 500 bin Euro+faiz ödemesi yapacak.

Gençlerbirliği, Dominik Furman’ı 2020-21 sezonunun başında Polonya’nın Wisla Plock takımından transfer etmiş ve kendisiyle 2 yıllık sözleşme imzalamıştı. Bu sezon başında takımdan ayrılan Furman, eski takımı Wisla Plock’a geri dönmüştü.

Furman’ın Polonya’ya döndükten sonra Gençlerbirliği’ne karşı dava açtığı ve bu davayı kazandığı ortaya çıktı. Furman’ın, Murat Cavcav döneminde son 4 ay boyunca maaşını alamadığı ve bu nedenle haklı fesih hakkını kullandığı öğrenildi.

Niyazi Akdaş’ın göreve geldikten sonra, Furman’a bu 4 ayın karşılığı olan 120 bin Euro’yu ödediği kaydedildi. Ancak haklı fesih hakkı elde eden Furman’ın sözleşmesinde bu sezon için yazan 500 bin Euro’yu da almak için mahkemeye başvurduğu ifade edildi.

Davanın sonuçlandığı ve Polonyalı futbolcunun 500 bin Euro’yu faiziyle almaya hak kazandığı öğrenildi. Borcun güncel faiziyle 530 bin Euro civarında olduğu belirtiliyor. Gençlerbirliği, bu borcu ödememesi durumunda puan silme cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Gençlerbirliği’nde geçtiğimiz sezon 2’si kupa olmak üzere 23 resmi maçta 1192 dakika sahada kalan Furman, 3 asist yapmıştı. Sezon başında ülkesine dönen Furman, bu sezon şu ana kadar Wisla Plock formasıyla 21 resmi maçta 1206 dakika oynadı ve 3 asiste imza attı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER