© Sporanki 2010

Gençlerbirliği vites düşürdü!

Gençlerbirliği Haber Ajansı'nın haberine göre; Gençlerbirliği, ligin son 10 haftalık bölümünde sezonun ilk dönemine göre puan anlamında geriye gitti. İlk 12 haftada 22 puan toplayan kırmızı-siyahlılar, son 10 maçı 10 puanla tamamladı. Maç başı puan ortalaması 1,83’den 1’e düştü.

Gençlerbirliği, ligin son 10 haftalık diliminde 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak sezonun ilk bölümüne göre daha kötü bir performans sergiledi. Gençlerbirliği, ilk 12 haftada 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi almıştı.

Sezonun ilk yarısına göre performansında yaklaşık yarı yarıya bir düşüş olan Gençlerbirliği, 5 haftası geride kalan ikinci yarıda 5 puan topladı. Kırmızı-siyahlılar, sezonun ilk yarısında 5 haftada 10 puan elde etmişti.

12 haftada sadece 2 kez yenilerek bu alanda zirvede yer alan Gençlerbirliği, son 10 haftada ise bunun iki katı olarak 4 kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Gençlerbirliği, son 10 haftada sadece lig sonuncusu Giresunspor ile Sakaryaspor’u mağlup etti.

Yediği gol oranı değişmeyen Gençlerbirliği’nin bu düşüşünde gol yollarında yaşadığı sıkıntı dikkat çekiyor. Ligin ilk 12 haftasında 16 gol atarak maç başına 1,33 gol bulan kırmızı-siyahlılarda bu oran son 10 maçta 7 golle, maç başına 0,7 gole gerilemiş durumda.

Zorlu fikstürünün sonuna yaklaşan Gençlerbirliği, play-off hattından sadece 1 puan geride ligde dokuzuncu sırada bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER