© Sporanki 2010

Gençlerbirliği U-13 kız futbol takımı ilk maçına çıktı

Gençlerbirliği U-13 kız futbol takımı tarihindeki ilk maçını, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaklığıyla düzenlenen “23 Nisan Futbol Turnuvası”nda oynadı. 19 Mayıs 1 No’lu Dış Saha’da oynanan maçta Gençlerbirliği, ABB Fomget B-takımı ile karşılaştı. İlk maçından galibiyet ile ayrılan Gençlerbirliği, yarın, ikinci turda ABB Fomget A takımı ile Ankara yarı finali oynayacak.

 

Gençlerbirliği U-13 Kız Futbol takımının 9-0 kazandığı maçta Gençlerbirliği şu isimlerle sahada yer aldı;

 

Eylül Su Coşkun (Kaleci)

Asmin Ceren Kotluk (Defans)

Melis Eslem (Orta Saha)

Ece Altınkaynak (Sağ Kanat)

Fatma Yaprak Aztekin (Sol Kanat

Deren Hayat Kusun (Forvet)

Zülal Gülşen Yüksel (Orta Saha)

Ecrin Kahriman (Defans)

 

Teknik Direktör Bilge Nur Karatut Tekden yönetiminde çıkılan ilk resmi maçta Gençlerbirliği ilk yarıyı 2-0’lık üstünlükle kapadı. İkinci yarıda da güzel ve disiplinli oyununu sürdüren Kırmızı Siyahlı ekip yedi gol daha bularak 9-0’lık bir galibiyetle sahadan ayrıldı. Maç sonunda rakiplerini mücadele ve centilmenliklerinden dolayı kutlamayı unutmayan Gençlerbirliği sporcuları, hep birlikte yaptıkları Gençlerbirliği tezahüratlarıyla sahadan ayrıldı.

 

Maçın ardından Gençlerbirliği resmi internet sitesi  için açıklamalarda bulunan Bilge Nur Karatut Tekden şunları söyledi:

 

“Ekim ayında yaptığımız seçmelerle bir araya geldik. Kasım ayında takımımız kurduk. Cumartesi ve Pazar olarak iki gün iki farklı yaş grubunda antrenmanlarımızı yapıyoruz.

Bizim için elbette en önemli şey mücadele. İyi oynayamıyorsak da mücadeleyi elden bırakmamamız gerekiyordu. Bugün ilk resmi maçımız diyebileceğimiz bu maçta hem iyi oynadık, hem de iyi mücadele ettik. Skor ikinci planda bizim için. Çocuklarla birlikte bir şeyleri başarabilmek, bir şeyler üretmek daha değerli.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER