© Sporanki 2010

Gençlerbirliği transferde ne yaptı?

Gençlerbirliği’nde 6 geldi 4 gitti !

Süper Lig’de 2020-21 sezonu ikinci transfer dönemi sona ererken, bu süreçte Gençlerbirliği A Takım kadrosuna 6 isimle takviye yapılırken 4 isim ise takımdan ayrıldı.

Gençlerbirliği, 5 Ocak-1 Şubat tarihleri arasındaki dönemde 3 yerli ve 3 yabancı oyuncu transferi yaptı. Kırmızı-siyahlılar ilk olarak Hacettepe’den kaleci Yasin Davuş’u transfer ederken, bu takımda kiralık olarak oynayan savunma oyuncusu Metehan Mert’i de geri çağırdı.

Gençlerbirliği daha sonra Kızılyıldız takımından Avusturyalı orta saha oyuncusu Srjdan Spiridonovic’i sezon sonuna kadar kiraladı.

Başkent temsilcisi, savunmaya Yeni Malatyaspor’dan ayrılan Mustafa Akbaş ile takviye yaparken, daha sonra sırasıyla Brezilya’nın Sport de Recife takımından Arjantinli orta saha Lucas Mugni ve Çin’in Tianjin Teda takımından Brezilyalı santrafor Sandro Lima’yı transfer ederek bu dönemi noktaladı.

Gençlerbirliği, ara transfer döneminde Berat Ayberk Özdemir’i Trabzonspor’a satarken, Mustafa Çeçenoğlu’nu Boluspor’a kiraladı. Kırmızı-siyahlılar transferin son gününde genç oyunculardan savunmacı  Kadir Enes Kıra ile forvet Baran Başyiğit’i Hacettepe’ye kiraladı.

MEHMET ALTIPARMAK GELDİ

Gençlerbirliği’nde teknik direktör değişikliğine gidildi. 14 Kasım 2020’de sportif direktörlük görevini bırakıp teknik direktörlük koltuğuna geçen Mustafa Kaplan, 5 maç üst üste yaşanılan puan kayıpları neticesinde istifa etti. 

Yerine Mehmet Altıparmak göreve getiridli. Altıparmak takımıyla birlikte çalışmalara başladı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER