© Sporanki 2010

Gençlerbirliği için sezonu kurtaracak maç

Spor Toto 1.Lig’de 32. hafta heyecanı bugün oynanacak 3 maçla başlıyor. Gençlerbirliği, haftanın açılış gününde Tuzlaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Eyüp Stadı’nda saat 17.00’de başlayacak müsabakayı hakem Muhammet Ali Metoğlu yönetecek.

Kocaelispor ve İstanbulspor beraberliklerinin ardından başkent derbisinde Keçiörengücü’nü 2-0 yenerek tehlike hattından biraz daha uzaklaşan Gençlerbirliği, bu maç öncesinde 38 puanla 12. basamakta duruyor. Sonmaçında, Altaş Denizlispor’u deplasmanda 4-2 yenen Tuzlaspor da 38 puanda ve 10. sırada.

Başkent ekibi, hem ilk yarıda Eryaman Stadı’nda 1-0 yenildiği rakibinden rövanşı almayı, hem de kritik baraj olan 40 puanın üzerine çıkarak, alt grupla bağlarını büyük ölçüde koparmayı hedefliyor. 2 takım aynı puana sahip olduğundan, kazanan takım bir anlamda tehlike sınırını geçmiş olacak.

ŞİMŞEKLER 4 MAÇTIR RAKİPLERE KAYBETMİYOR

Sezon içinde inişli-çıkışlı bir grafik çizen Gençlerbirliği, son dönemde kolay kaybetmeyen bir yapıya büründü. Kırmızı-siyahlılar, ligde 4 maçtır kaybetmiyor. Tuzlaspor ie evinde 4 maçtır kazanamıyor. 2 takım bugüne kadar 3 kez karşılaşırken, Gençlerbirliği rakibini bir kez 3-0’lık skorla geçti. Sonrasındaki 2 maçı Tuzlaspor, 1-0 ve 2-0 kazandı. Tuzlaspor, bu galibiyetlerin ikisini de deplasmanda kazandı.

Gençlerbirliği, son 5 maçlık periyotta; 2 galibiyet (Balıkesir ve Keçiörengücü), 2 beraberlik, (Kocaelispor ve İstanbulspor) alıp 8 puan toplarken, tek yenilgisini Beypiliç Boluspor deplasmanında 3-1’lik skorla yaşadı.

Tuzlaspor ise aynı periyotta; 2 galibiyet (Beypiliç Boluspor ve Altaş Denizlispor), 1 beraberlik (Bereket Sigorta Ümraniyespor) alıp 7 puan topladı. Lacivert-beyazlılar, İstanbulspor ve Royal Hastanesi Bandırmaspor’a ise yenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER