© Sporanki 2010

Gençlerbirliği golü de kaleyi de unuttu!

 

Gençlerbirliği, ligde oynadığı son 3 maçta rakip fileleri havalandıramazken, 42 şutta sadece 9 kez kaleye isabet sağlayabildi. Kırmızı-siyahlıların bu süreçte xG değerlerine göre 3 gol bulması bekleniyordu.

Gençlerbirliği, ligde oynadığı son 3 maçı da kaybederken bu maçlarda gol de atamadı. Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Muammer Akyüz yaptığı açıklamada, “Golcülerimizin özellikle son vuruşlardaki becerisizlikleri puan almamıza engel oldu” İfadelerini kullandı.

Gençlerbirliği, son 3 maçında 42 şut çekerken bunların 9’nda isabet sağladı. Keçiörengücü maçında 6 isabetli şutu bulunan kırmızı-siyahlıların İstanbulspor ve Tuzlaspor maçlarında toplam isabetli şut sayısı 3’te kaldı.

Son golünü Kocaelispor maçının uzatma dakikalarında şutuyla bulan ve 270 dakikadır gol atamayan Gençlerbirliği, İstanbulspor karşısında 14 şutta 1, Keçiörengücü karşısında 13 şutta 6 ve Tuzlaspor maçında 15 şutta 2 isabet sağladı.

Gençlerbirliği, bu 3 maçta xG (gol beklentisi) olarak toplam 3,28 değerine ulaştı. Bu değere göre 3 maçta yaklaşık 3 gol atması beklenen kırmızı-siyahlılar gol sevinci yaşayamadı. Gençlerbirliği maç başı xG oranları sırasıyla 1,02, 1,52 ve 0,74 olarak gerçekleşti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER