© Sporanki 2010

Gençlerbirliği, Gaziantep deplasmanında

Gençlerbirliği, Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak.

Kalyon Stadı'nda oynanacak mücadele, saat 16.00'da başlayacak.

Ligdeki son 8 maçında 6 puan toplayabilen ve bu süreçteki tek galibiyetini 24. haftada ağırladığı Göztepe'ye karşı elde eden Gaziantep, son haftalardaki puan kayıplarını Gençlerbirliği maçında telafi etmenin hesaplarını yapıyor.

Karşılaşmada sakatlığı süren Kana Bıyık'tan yararlanamayacak olan Gaziantep'te bir oyuncu da yeni tip koronavirüs karantinası nedeniyle takımını yalnız bırakacak.

Ligde oynadığı son 9 maçı kazanamayan (7 mağlubiyet, 2 beraberlik) başkent ekibi, Gaziantep deplasmanında galibiyet hasretine son vermeyi amaçlıyor.

Başkent ekibi, teknik direktör Mehmet Altıparmak yönetiminde çıktığı 4 maçta ise 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Küme düşme hattında yer alan kırmızı-siyahlılar, geçen hafta konuk ettiği Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kalmıştı.

EKSİK ÇOK

Gaziantep FK ile oynanacak karşılaşma öncesinde eksik oyunculardan yana sıkıntı çeken Gençlerbirliği’ne iki kötü haber daha geldi. Pierre Yves Polomat ve Rahmetullah Berişbek, bu maçta forma giyemeyecek.

Savunma bölgesindeki eksik oyuncular nedeniyle sıkıntı yaşayan Gençlerbirliği’ne Gaziantep FK maçı öncesinde bir şok da Polomat’dan geldi. Fransız sol bek Gaziantep FK deplasmanında forma giyemeyecek. Sezonu ağırlıklı olarak kulübede geçiren Rahmetullah da bu maçta yer alamayacak.

Takımda diğer sol bek Halil İbrahim’in de sakatlığı bulunuyor. Stoper Zargo Toure de bir süre daha forma giyemeyecek. 8 ay sonra çıktığı ilk resmi maçta sakatlanan Mustafa Akbaş’ın oynamasında sakınca bulunmazken, Diego da uzun bir aradan sonra takım kadrosunda yer alacak.

Gençlerbirliği’nde ayrıca, cezalı Floyd Ayite ile sakatlığı bulunan Bogdan Stancu ve hasta olan Giovanni Sio da, Gaziantep FK deplasmanında oynayamayacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER