© Sporanki 2010

Gençlerbirliği baharı zorlu geçirecek

Spor Toto 1. Lig’in 29. haftasının kritik maçında, kendisini bir basamak geriden takip eden Kocaelispor ile Eryaman Stadı’nda 1-1 berabere kalan Gençlerbirliği, milli maçlar nedeni ile liglere verilen araya 34. puanla 14. sırada girdi. Balıkesirspor karşısında elde ettiği 2-0’lık galibiyet sonrasındaki haftayı bay geçen, bir sonraki hafta ülke genelindeki olumsuz hava koşulları nedeni ile fikstürün ileri kaydırılması sonucu uzun süre maç oynayamayan kırmızı-siyahlılar, bunun dezavantajını Kocaelispor karşısında yaşadı. Kendi evindeki müsabakayı kazanıp, alt gruptan biraz daha uzaklaşmayı hedefleyen Başkent ekibi, rakibi ile berabere kalıp amacına ulaşamadı. Bursaspor’un, Balıkesirspor’u, Altınordu’nun, Bereket Sigorta Ümraniyespor’u, Nasadoge Menemenspor’un da Beypiliç Boluspor’u yenmesi, Tuzlaspor ve Beypiliç Boluspor’un da maçlarını kaybetmesinin ardından, ligde play-off grubu iddiası taşıyan ekipler dışında kalanların neredeyse hepsi, tehlikeli suların içinde kaldı.

 

HEYECAN NİSAN’DA YENİDEN BAŞLAYACAK

 

21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’na Avrupa’dan gidecek son takımların belli olacağı play-off maçları, 24-29 Mart’ta oynanacak. A Milli Takımımız, play-off ilk turunda önce Portekiz ile deplasmanda, bu maçı kazanması durumunda ise İtalya-Kuzey Makedonya maçının galibi ile sonraki turda Konya’da karşılaşacak. O müsabakayı da kazanması halinde Dünya Kupası vizesini alacak. Bu nedenle liglere ara verilirken, play-off müsabakaların ardından heyecan Nisan ayının ilk günü ile birlikte yeniden başlayacak.

Ligde sıkıntılı bir konumda duran Gençlerbirliği’ni, kalan 9 haftalık süreçte zorlu bir seri bekliyor. Kırmızı-siyahlılar, bitime 9 hafta kala; lige tutunmaya çalışan ekipler ve Süper Lig yolunda avantaj sağlamak isteyen rakiplerle mücadele edecek. Bu süreçte bir de derbi oynayacak olan Şimşekler, 5 kez deplasmana çıkacak.

 

SERİDEKİ İLK 4 MAÇIN ÜÇÜ DEPLASMANDA

 

Gençlerbirliği, zorlu seriye, 2 Nisan’da deplasmanda oynayacağı İstanbulspor maçı ile başlayacak. Zirve mücadelesi veren diğer rakiplerinden bir maçı eksik olan İstanbulspor, 29 hafta sonunda 47 puanla 4. basamakta. Play-off grubunda kalma ihtimali yüksek seviyedeki sarı-siyahlılar, ikinci olup direkt Süper Lig vizesi alabilmek için şansını sonuna kadar zorlamak istiyor. Ankara’da oynanan ilk maçı konuk takım 2-0 kazanmıştı.

Kırmızı-siyahlılar, sonrasındaki hafta bu kez derbi maçında Ankara Keçiörengücü ile kozlarını paylaşacak. İlk yarıdaki başarısız performansını geride bırakıp, seri puanlarla kendini düşme hattından yukarı taşıyan Keçiörengücü, şu an 35 puana sahip. Sezonun ilk yarısında Aktepe Stadı’nda oynanan mücadeleyi Keçiörengücü 2-0 kazanmıştı.

Gençlerbirliği derbinin ardından, üst üste iki kez deplasman maçı oynayacak. 32. haftada önce Tuzlaspor ile karşılaşacak olan başkent temsilcisi, ardından da Bursaspor ile mücadele edecek. 29. hafta sonundaki sıralamada, Tuzlaspor 13, Bursaspor ise 18. durumda. İlk yarıdaki maçlarda Gençlerbirliği, Tuzlaspor’a kaybederken, Bursaspor’u yenmeyi başardı.

 

İÇERİDEKİ MÜSABAKALAR ZİRVE ADAYLARIYLA

 

Gençlerbirliği’nin ligin son bölümündeki maçların zorluk derecesi daha da yükseliyor. Kırmızı-siyahlılar, bu dönemde zirve adayı ve play-off grubu içindeki 3 rakibi ile kendi sahasında karşılaşırken, kendisi gibi sıkıntılı bölge civarında ve içinde duran 2 takımla deplasmanda mücadele edecek.

34. haftada, 29. haftanın ardından üçüncü basamakta bulunan Royal Hastanesi Bandırmaspor’u ağırlayacak olan Gençlerbirliği, 35. haftada Altaş Denizlispor ile deplasmanda karşılaşacak. 36. haftadaki rakip ise zirve yarışındaki iddiasından geriye düşen ancak play-off içinde kalma hedefini canlı tutmak isteyen BŞB Erzurumspor olacak. Ligin en istikrarsız sonuçlarını alan ekiplerinden biri olan Nasadoge Menemenspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Gençlerbirliği, ligi kendi sahasında, sezonun başından bu yana zirve mücadelesinin içinde olan Bereket Sigorta Ümraniyespor maçı ile tamamlayacak.

Hürriyet Ankara 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER