© Sporanki 2010

Genç basketbolcularımız, Avrupa Şampiyonası'na Ankara'da hazırlanacak


13-18 Haziran tarihleri arasında İtalya'da düzenlenecek Avrupa U23 Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'na hazırlanan Milli Takımımız, bugün Ankara Taha Akgül Spor Salonu'nda kampa girecek.  

Başantrenör Mahmut Kemal Okur yönetiminde 17 Mayıs'a kadar sürecek çalışmalarda; Rıdvan Aksoy, Mücahit Günaydın, Baran Oğuz, Murat Can Alada, Umut Gürpınar, Ahmet Dedehan Ürkmez, Umutcan Yaşar, Mevlüt Erdenci, Remzi Pala, Mazlum Çiftçi, Hasan Efetürk, İzzet Alkış, Ramazan Şekeroğlu, Mehmet Erkan Kalpakçı, Arda Albayrak, Mahmut Açıkgöz ve Murathan Atik'ten oluşan 17 kişilik aday sporcu kadrosu yer alıyor. 

Türkiye, üçüncü Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istiyor
 
13-18 Haziran tarihleri arasında İtalya'da organize edilecek Avrupa U23 Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'na,  Türkiye'nin yanı sıra ev sahibi İtalya, Almanya, İspanya, Polonya, Fransa ve İsrail'den oluşan 7 ülke katılacak. 

2017 ve 2018 Avrupa Şampiyonu unvanını elinde bulunduran Milli Takımımız, tarihinde üçüncü kez kürsünün zirvesine çıkmayı hedefliyor. 

Kamp ve şampiyona süreciyle ilgili görüşlerine yer verilen Başantrenör Mahmut Kemal Okur, ''Avrupa Şampiyonası hazırlıklarımıza yeni jenerasyonumuzla Ankara'da başladık. Hedefimiz her zamanki gibi Avrupa'da iyi bir derece almak ve arkasından Dünya Şampiyonası biletini kapmak. 2 kere bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı dinlettirdiğimiz Avrupa Şampiyonası'nda, bu yıl 3. şampiyonluk hedefiyle mücadele edeceğiz. Kamp boyunca koronavirüs salgınından sporcularımızın etkilenmemesi için gerekli tüm önlemleri alarak, kampımızı sağlıklı bir şekilde tamamlamak ve çocuklarımızı şampiyonaya en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER