© Sporanki 2010

Gelmesi gerekenler geldi...

TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan Ankaragücü’nde yeni sezon çalışmaları sürerken, yabancı oyuncuların da takıma katılması ile kadro tamamlanıyor. Teknik Direktör Mustafa Dalcı yönetiminde Beştepe Tesisleri’nde sezon hazırlıklarına başlayan sarı-lacivertlilerde, Yunan oyuncu Stelios Kitsiou da Başkente gelerek takıma katıldı.

Sözleşmeleri sürmesine rağmen kulüpte kalıp kalmayacakları merak edilen Törger Börven’in ardından Stelios Kitsiou’nun da idmanlara çıkması, teknik kadroyu sevindirdi. Kontratı devam eden oyunculardan, Geraldo ve Tiago Pinto takım çalışmalarına en erken katılan yabancılardan olurken, Endri Çekici ve Daniel Lukasik de bir süredir takımla birlikte antrenman yapıyor.

Başkent ekibi, sözleşmesi devam etmesine rağmen Kosovalı futbolcu İdriz Voca ile yollarını ayırmıştı.

Takımın tecrübeli isimlerinden Alper Potuk için ise Aytemiz Alanyaspor ve Çaykur Rizespor’un ısrarlı taleplerinin sürdüğü belirtiliyor.

 

KAMPLAR KIZILCAHAMAM VE GEREDE’DE

 

Yeni sezon hazırlıklarını 6 Temmuz’a kadar Beştepe Tesisleri’nde sürdürecek olan Ankaragücü, daha sonra 9-19 Temmuz tarihlerinde Kızılcahamam, ardından 22 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde ise Bolu Gerede’de kamp yapacak. Sarı-lacivertliler, Gerede’deki kampını tamamladıktan sonra, 3 Ağustos’tan itibaren Ankara’da Beştepe Tesisleri’nde çalışmalarına devam edecek. Ankaragücü, Kızılcahamam ve Bolu’daki kamp döneminde yapacağı hazırlık maçları ile yeni sezona girecek.

 

SAVUNMAYA GÜÇLÜ BİR TAKVİYE GELİYOR

 

Ankaragücü’nde hem iç hem de dış transferde çalışmalar sürüyor. Sarı-lacivertliler, devre arasında takıma katılan İbrahim Akdağ ile kulübün yollarının ayrıldığını resmen duyurdu. Yapılan açıklamada, “İbrahim Akdağ, kulübümüz ile olan sözleşmesi gereği serbest kalma bedelini ödeyerek dün itibariyle Beştepe’den ayrılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Ankaragücü, İbrahim Akdağ’ın takımdan ayrılma ihtimali üzerine daha önce Alanayspor’dan Hasan Hüseyin Acar ile anlaşma sağladı.

Sarı-lacivertlilerin savunmayı güçlendirme adına, Altınordu’nun 1,97 m’lik stoperi Sinan Osmanoğlu ile anlaştığı belirtiliyor.

Kulübü Altınordu ile yaptığı görüşmede olumlu sonuç alamayan oyuncu ile temasa geçen sarı-lacivertlilerin, Sinan ile uzlaşı sağladığı öğrenildi. Defans oyuncusu ile TFF 1. Lig’in iddialı takımlarından Samsunspor’un da ilgilendiği ileri sürülüyordu.

Sinan, Altınordu’da hem 3. Lig hem de 2. Lig şampiyonluğu yaşadı. TFF 1.Lig’de 186 maça çıkan deneyimli oyuncu, 8 gol, 6 asist ile takımına katkı verdi.

PAZDAN ESKİ KULÜBÜNE DÖNDÜ

Ankaragücü’nün Polonyalı savunma oyuncusu Michal Pazdan, sözleşmesinin bitiminin ardından takıma veda etti ve ülkesinin yolunu tuttu. Michał Pazdan, ülkesinin takımlarından Jagiellonia Bialystok ile sözleşme imzaladı. Geçmişte de bu kulübün formasını giyen tecrübeli futbolcu, 2 yıllık sözleşmeye imza attı.

Pazdan’ın Jagiellonia’ya dönüşü, kulübün resmi internet sitesinde, “Milli Savunma Bakanı geri döndü” şeklinde ifade edildi. Polonyalı futbolcu milli takımı ile Euro 2016’da gösterdiği performans sonrası bu lakabı almıştı.

33 yaşındaki Michal Pazdan, geçen sezon Ankaragücü’nde 15 maça çıkarken, 4 sarı kart, 1 kırmızı kart gördü.

MİNİKLER TANDOĞAN’DA ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Ankaragücü’nün Tandoğan Tesislerinde sezon açılışını minikler yaptı. Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından, FIFA standartlarında sentetik çim saha ve 196 kişilik tribünün inşa edildiği tesiste, Ankaragüçlü minikler ilk antrenmanlarına başladı.

Ankaragücü Altyapı Genel Koordinatörü Cengiz Paça, tesislerden 400’ü altyapı sporcusu, 800’ü ise spor okuluna kayıtlı öğrenciler olmak üzere, 2 bine yakın sporcunun faydalanacağını belirtti.

 

YENİ YETENEKLER YETİŞECEK

 

Geçen sene bitirilen saha ile birlikte 196 kişilik tribün, 6 soyunma odası ve spor salonunun yenilendiğini aktaran Paça, şöyle konuştu:

“Bu çalışmalarla Tandoğan Tesisleri, Ankaragücü’ne yakışır çok güzel bir atmosfere kavuştu. Ankara Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Ankaragücü altyapısının uzun yıllar kullanacağı tesisimizde var olan eksikliklerimizin bir kısmı giderildi bir kısmı da gideriliyor. Buradan iyi bir nesil yetiştirerek, Ankaragücü’ne hizmet anlamında yapılan bu emeklerin karşılığını vermek istiyoruz.”

Veliler, tesisin yenilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, tesiste ilave soyunma odaları, aydınlatma ünitelerinin montajı ve tampon file imalat çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Haber: Hürriyet Ankara

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER