© Sporanki 2010

Gece & Gündüz, Sio & Stancu

Gençlerbirliği’ni 2019-20 sezonunda sırtlayan golcü oyuncular Bogdan Stancu ve Giovanni Sio’nun 2020-21 sezonunda gösterdikleri performans hayal kırıklığına yol açtı.

Geçtiğimiz sezon takımın gol yükünü çeken ikilden Stancu 14 gol, 6 asist, Sio ise 11 gol, 3 asist ile sezonu tamamlamıştı. İki futbolcunun yeni sezondaki performansları ise gece ile gündüz kadar birbirinden ayrılıyor.

Sio ve Stancu, 10. haftası geride kalan 2020-21 sezonunda takıma şu ana kadar sadece 1 gollük katkı yapabildi. İki futbolcu geçen ilk 10 haftayı, toplamda 6 gol ve 3 asist sayısı ile tamamlamıştı.

Geçtiğimiz sezon 10. hafta sonunda Sio, 10 maçta da ilk 11’de görev yaparken, Stancu 6 maçta ilk 11’de yer almış 3 maçta ise oyuna sonradan dahil olmuştu. Gençlerbirliği, bu sezonda 1 haftayı maç yapmadan geçti. Bu sürede, sakatlıkların etkisiyle Stancu ve Sio 5’er maçta sahaya çıkabildi.

STANCU’DAN 1 GOL…

Bogdan Stancu, geçtiğimiz sezon 10. hafta sonunda sahada ortalama 64 dakika kalmasına rağmen 3 gol ve 2 asist sayısına ulaşmışken, bu sezon 90 dakikalık sahada kalma ortalamasına rağmen sadece 1 gol atabildi.

Maç başına isabetli şut yüzdesi geçen yıla kıyasla 0,94’ten 0,20’ye gerileyen Stancu’nun toplamda 5 olan anahtar pas sayısı ise bu sezon sıfır olarak gerçekleşti.

SİO SIFIR ÇEKTİ…

Geçtiğimiz sezonda ilk 10 hafta sonunda 3 gol ve 1 asistlik katkı sunan Giovanni Sio, bu sezon takımına gol yollarında katkı veremedi. Sio, son olarak Kasımpaşa maçında bir de penaltı atışından yararlanamadı.

Geçen sezon maç başına 89,8 dakikada sahada kalan Sio’nun ortalaması bu sezon 76,8’e geriledi. Geçtiğimiz sezon 1.5 isabetli şut yüzdesi yakalayan Sio’un bu ortalaması bu sezon 0,23’e kadar düştü.

Bu sezon sadece 2 maçta aynı anda birlikte oynayabilen Stancu ve Sio’nun ikili mücadele ve hava topu mücadelelerinde de büyük bir düşüş gözleniyor. Sakatlık sorunlarını atlatan iki futbolcu teknik direktör Mustafa Kaplan’ın görev vermesi durumunda hafta sonu Alanyaspor karşısında birlikte ilk 11’de sahaya çıkabilir.

Kaynak: GHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER