© Sporanki 2010

Galibiyet gelsin, yüzler gülsün...

Süper Lig'de MKE Ankaragücü, Göztepe deplasmanına çıkacak. Lİgde henüz galibiyet elde edemeyen Ankaragücü'nde hedef 3 puan. 

Gürsel Aksel Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. 

Lige Yukatel Denizlispor galibiyetiyle başlayan ancak daha sonra çıktığı 6 maçta 5 beraberlik, 1 yenilgi alan Göztepe, 9. haftaya 8 puan ve averajla 14. sırada girdi.

Göztepe'nin ligin 7. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor karşılaşması İzmir'deki deprem nedeniyle ertelenmişti.

Alpaslan Öztürk, Ideye Brown, Lamine Gassama ve Batuhan Kırdaroğlu'nun sakatlıklarının bulunduğu sarı-kırmızılı ekipte 12 Kasım Perşembe günü bazı futbolcuların Kovid-19 testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.

Ankaragücü'nde Tiago Pinto sakatlığından dolayı maçta olmayacak.. Cezalı oyuncu ise yok. 

Başkent ekibinde Pinto'nun yanısıra, Adziç'in de yabancı kontenjanına takılması bekleniyor. 

MUHTEMEL ONBİR 

Ricardo - 

Kitsiou, Pazdan, Sarlija (Erdi), Atila Turan- 

Lukasik, Atakan (Voca)

Saba, Çekiçi, Paintsil- 

Bolingi.

MKE Ankaragücü ile 43. randevu

Süper Lig'de rakibiyle 42 maça çıkan Göztepe, 16 galibiyet, 12 beraberlik ve 14 yenilgi aldı.

Göztepe, bu müsabakalarda 53 gol atıp, kalesinde 43 gol gördü. İç sahada rakibiyle oynadığı 21 müsabakada sahadan 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 yenilgiyle ayrılan İzmir temsilcisi, 25 gol atıp, 25 gol yedi.

FUAT ÇAPA: “İLK KEZ BİRLİKTEYİZ”

Ankaragücü Teknik Direktörütar Fuat Çapa takımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fuat Çapa, Göztepe maçına dikkati çekti. Çapa "Ligde 8 hafta oynansa da biz ilk kez takım olarak çalışma fırsatı bulduk, bu anlamda çok şanslıyız. Bizim adımıza güzel bir gelişme oldu. Antalya'da bir kamp süreci geçirmek istedik. Bu süreçten sonra daha iyi bir oyun sergileyeceğimize eminim. Ligde 8 haftayı geride bıraktık ancak biz 6 hafta maçlara çıktık. İstediğimiz gibi bir dönem olmadı. Bir haftayı maç oynamadan geçmemiz, sonra milli takım arası olması, sonrasında da Hatayspor'un üzücü bir dönem geçirmesi ve pozitif vakaların yaşanması nedeniyle iki ileri, bir geri oldu. Ligde 8 hafta oynansa da biz ilk kez takım olarak çalışma fırsatı bulduk, bu anlamda çok şanslıyız. Bizim adımıza güzel bir gelişme oldu. Antalya'da bir kamp süreci geçirmek istedik. Bu süreçten sonra daha iyi bir oyun sergileyeceğimize eminim" diye konuştu.  Antalya kampını en iyi şekilde geçirerek lige hazır olacaklarını dile getiren deneyimli teknik adam, "Ankaragücü camiası çok büyük bir camia. Bunu göz ardı edemeyiz. Hangi camiada görev yaptığımızı da çok iyi biliyoruz. Beklentilerin ne olduğunu da biliyoruz. Ankaragücü son yıllarda olduğu gibi olduğu gibi sezon sonuna yüreği ağzında girmek istemiyor. Bunun farkındayız. Umarım sakatlık ve koronavirüste pozitif vaka olmaz. Süreci çok iyi değerlendireceğimize eminim. Ankaragücü hedefler doğrultusunda kurulan bir takım. Herkes en iyisini bekler, bu bir gerçek. Orta sıralar gerçekçi bir hedef olur, daha üst sıralar için ise oyuncu grubunun gelişmesine ihtiyaç var. Yaş ortalaması 22.6 olan bir oyuncu grubundan bahsediyoruz. Türkiye'yi çok iyi bilmeyen oyuncu grubuna sahibiz. Bu da geçmiş maçlarda bize pahalıya mal oldu. Artık geriye değil önümüze bakmalıyız. Burada uyum sürecini iyi bir şekilde geçirerek Göztepe maçına hazırlanıp 3 puanla tanışmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 

 

ENDRİ ÇEKİÇİ UMUTLU

Ankaragücü'nün futbolcularından Endri Çekiçi takımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çekiçi,  "Sonuçlar bizi hayal kırıklığına uğrattı. Beklenmedik sonuçlar aldık, o yüzden kamp yapıyoruz. Kendimizi toparlamak ve iyi sonuçlar almak için çalışıyoruz" diye konuştu. İyi oyunculardan kurulu bir takım olduklarını dile getiren Endri Çekiçi, "Takımımız kaliteli. Takım içinde iyi oyuncular var. Yeni oyuncuların da gelişiyle bir uyum söz konusu oldu. Oyuncular birbirini tanıdığında ve uyum sürecini atlattığımızda önümüzdeki maçlarda iyi sonuçlar gelecek" ifadelerini kullandı. Ankaragücü taraftarında da övgüyle bahseden Endri Çekiçi, "Ankaragücü'ne katılmadan önce taraftarlar hakkında bilgi almıştım. Takıma katıldığımda da şaşkınlık yaşadım. Beni çok iyi karşıladılar ve bana çok destek oldular ve bu benim için çok önemli. Taraftarın gücüyle biz de sahada gerekeni yaparak iyi sonuçlar alacağız" şeklinde konuştu. Endri Çekiçi, alacakları iyi sonuçlarla takımı üst sıralara taşıyacaklarını belirterek, "Hedef üst sıraları zorlamak. Kaçıncı oluruz bilemiyorum ama adım adım ilerleyerek üst sıraları zorlamak adına bir mücadele vereceğiz. Amacımız hocamızı, başkanımızı ve taraftarımızı mutlu etmek" dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER