© Sporanki 2010

Formsuzluk

Formsuzluk

 

Ligin ikinci yarısı oldukça önemli bir maç ile başladı. Devre arasına girmeden önce son haftalar da alınan beraberlikler ve dirençli mücadele, ligin ikinci yarısı için bir umut doğurmuştu. Kamp dönemine yetişmeyen transfer yasağı, kampın hiç verimli olmadığını bizlere gösterdi.
Maalesef Ankaragücü, sportif açıdan bütün birimleri ile ciddi bir formsuzluk içerisinde… Buna yönetim ve teknik heyette dahil… Oyuncu seçimlerinde ki hatalar, teknik anlamda yanlışlıklar mutlaka kazanılması gereken bir haftayı daha sonuçsuz bıraktı.
Başkan Fatih Mert, camia beklentileri açısından hayal kırıklığı yaşatmamak için, ”Transfer dünyanın sonu değil. Bu kadro ile mücadelemizi sürdürürüz” demişti. Bunun mevcut durum içinde çokta doğru bir çözümleme olduğunu düşünmüyoruz. Bunu da defalarca yazdık. Konyaspor maçı,yasak kalkmaz ise ligde kalmanın mümkün olmadığını bir kez daha gösterdi. Gerçi yasak kalksa dahi buradan dönüş gerçekten çok zor.
Ankaragücü açısından hala umutların sürmesinin tek sebebi ligde ki diğer takımların düşme hattını sürekli birbirlerine ikram etmeleridir. Örneğin bu hafta düşme hattında takımların tamamı kaybettiler.
Mustafa Kaplan konusu tartışmaya açık bir mevzu haline geldi. Öyle ki Ankaragücü aldığı son galibiyeti, göreve geldiğinden beri maç kazanamayan hocasına karşı aldı. Eleştirilere hak vermemek mümkün değil. Hoca ciddi anlamda formsuz. Sürekli geçen sezondan dem vuruluyor, ancak geçen sezon ligin ilk yarısı İsmail Kartal ile 20 puan toplayan takım, İkinci yarı flaş transferlere rağmen 19 puan almış ve küme de kalmayı garantileyen Sivassporu yenerek başarılı olmuştu. Ne olursa olsun ligde kalabilmek oldukça önemliydi ve bu başarılmıştı. Bu nedenle geçen sezonun kredisi Kaplan açısından tükenmeye başladı.
Takım içerisin de oyuncuları etkileyen bir grup olduğunu yazmıştım. Bu oyuncular ile yolların ayrılacağını düşünüyordum. Ancak FIFA’ya takılan yasak konusu, bu operasyonun ertelenmesine neden oldu. Alınacak bazı radikal kararlar düşünülenin aksine olumlu sonuçlar verebilir. Takım içerisinde sıkıntılı isimler ile yolların ayrılması alt yapıda ki oyuncuların şans bulması gibi imkânlar yaratabilir. Ama şimdiye kadar ki görüntü bu durumunda yetersiz kalacağını gösteriyor. Örneğin hiçbir takımının alt yapısında ki oyuncuları Ankaragücü forması giyen isimler kadar şanslı olamazlar. Kadro darlığında bu kadar imkân bulmaları oldukça büyük bir şans. Bu sansı kullanamıyorlar. Esen olumsuz rüzgâr onları da etkiliyor.
Hangi ligde, hangi konumda olursanız olun 7 hafta görevde olup galibiyet alamamışsanız, göreve geldiğiniz günden beri tek bir galibiyetiniz bulunmuyorsa, tartışılan isimler arasına girersiniz. Bu gayet normal. Ancak Ankaragücü normal günler geçirmiyor. Bu yüzden de hiçbir şeyi normal çerçevede değerlendiremiyoruz.
Yasak konusunun hayatiliği bir kez daha anlaşıldı. FIFA nezrinde girişimlere cevap bekleniyor. Olası bir olumsuz karar sadece bu sezonu değil önümüzde ki sezon başını da etkileyecek. Umarım emekler boşa gitmez.
Yönetim olağanüstü kongre kararı aldı. Şimdilik tüzük değişikliği için toplanıldığını ve yönetim seçiminin olmadığını biliyoruz. Olası yasak devamında kendilerine olan güvende ciddi bir kırılma yaşanacağını bilen yönetim, kulüp üyeliği için taraftara yolu açıp, en önemli beklenti olan hesap sorma sürecini başlatacak değişiklikleri yapmak istiyor. Böylesi kritik bir süreçte kongre kararı almak, yasak konusunda umutsuzluğun arttığını gösteriyor gibi… Ödemelerin yapılması ile değişmesinin çok mümkün olmadığı bir hukuki süreçten bahsediyoruz. Eli kolu bağlayan bu durum inşallah iyi yönde sonuçlanır…
Son dönem kazanılması gereken, büyük öneme sahip maçlar için sağlatılmaya çalışılan sinerji hep geri tepti. Ankaragücü kazanması gereken maçlarda kötü sonuçlar aldı. Çünkü mental olarak oldukça yıpranmış ve kendine güven sıkıntısı yaşayan bir oyuncu grubu var. Eğer büyük bir sürpriz olmaz ise Kasımpaşa, Antalyaspor, Kayserispor ve maalesef Ankaragücü içerisinden 3 takım düşecek gibi görünüyor.
Bu şartlarda oldukça önemli olan 4 maçtan 2’si büyük hayal kırıklığı ile geçildi. Geriye kalan 2 maç ve daha ilerisi içinde beklentiler oldukça düşük durumda… Umarım bu sahaya olumlu yansır… Her şeyin ters gittiği bu süreçte beklentilerin bittiği yerde mucizeler gerçekleşmeye başlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER