© Sporanki 2010

FLAŞ GELİŞME| Akdaş gözyaşlarıyla veda etti

Gençlerbirliği genel kurulundan notlar...

Gençlerbirliği'nin olağanüstü seçimli genel kurulunda Talip Çankırı'nın başkanlığa aday olacağı öğrenildi. Mevcut başkan Niyazi Akdaş'ın seçime girmeyeceği öğrenilirken yönetim kurulu üyesi Talip Çankırı'nın bir liste oluşturduğu kaydedildi.

Gençlerbirliği'nin olağanüstü seçimli genel kurulunda hareketli dakikalar yaşandı. Genel kuruldan önce Niyazi Akdaş ve Arda Çakmak salonda bir görüşme gerçekleştirdi. İki taraf arasında anlaşma olmadı. 

Gençlerbirliği Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu başladı.

Akdaş gözyaşlarıyla veda etti!

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, genel kurulda yaptığı konuşmada, "Gençlerbirliği başkanlığı bugüne kadar yaptığım en şerefli işti" diyerek gözyaşlarıyla başkanlık görevine veda etti.

Akdaş gönlünden geçen aday için, "Gönlümden geçen Talip Çankırı" diyerek delegelere adres gösterdi. 

Başkanlık görevine devam etmeyeceğini açıklayan Niyazi Akdaş, seçimle ilgili, "İki liste var. İkisi de benim kardeşim. Birinin çoğunluğu ekip arkadaşım. Onu destekliyorum. Arda kardeşime de başarı diliyorum. Gönlümden geçen Talip kardeşim" dedi.

Talip Çankırı: “Adaylığım son anda gelişti”

Gençlerbirliği’nde sürpriz başkan adayı olarak genel kurula katılan Talip Çankırı, başkanlık seçimi öncesinde kongreye hitaben bir konuşma yaptı.

Öne çıkanlar şu şekilde:

-Türk futbolunun ve Gençlerbirliği’nin çıkış noktası öz evlatlarıdır. Altyapıya sözde değil özde eğilmek gerekir. Benim önceliğim altyapı olacaktır. Rahmetli Ahmet Canatan ile kurduğumuz sistem hala yaşıyor. Sadece üstünde düzeltmeler lazım.

-2004’te yönetimine girdiğim kırmızı-karaya başkan adayı olmam benim için büyük bir onur ve gururdur. Ortak bir listeye konsantre olmuştuk. Niyazi başkan aday olsa ben aday olmazdım. Adaylığım son anda gelişti. Niyazi başkanın teklifi ile başkan adayı oldum.

Çakmak: “Bu zihniyet değişmeli”

Gençlerbirliği olağanüstü seçimli genel kurulunda başkan adayı olan Arda Çakmak, seçime geçilmeden önce genel kurula hitaben bir konuşma yaptı.

Öne çıkanlar şu şekilde:

-Keşke bu kürsüde olmasaydım. 45 gün önce aldığınız bayrağı götürebilseydiniz keşke. Niyazi Abi, bazı konuları eksik anlatıyorsunuz. Transferi açmak için aciliyetini bilmiyorum ama gayrimenkulleri satıp, tahtayı açabiliriz dedim.

-Kulübün durumu iyi değil. 180 milyon TL bir borç var. 30 milyon TL gibi bir alacak görünüyor. Bu kulüp hepimizin. Ben 80’li yıllardan beri bu kulübün peşindeyim. Gelinen noktada herkes kendine yoluna gidecekti.

- Delege olmayan sponsor olacak isimler var. Transfer yasağını kaldırmak için yarın sabahtan itibaren çalışmaya başlayacağız. Bu zihniyet değişmeli. 40 milyon TL Gençlerbirliği için büyük rakam değil.

-Gençlerbirliği düştüğü yerden kalkar. Aynı hataları yapan insanları koyup farklı sonuç elde etmeye beklerseniz daha çok beklersiniz. Seneye 350 milyon TL borçla bu kongreyi yaparız.

OY VERME İŞLEMİ DEVAM EDİYOR...

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER