© Sporanki 2010

Fatih Cürebal: "Emeklerimizin karşılığını aldık"

Vizör  Youtube  kanalında Spor Spikerleri Mert Dokuzoğlu ve Atila Kiper’in konukları Bölgesel Amatör Lig’e yükselen Kavaklıderespor’un Kulüp Başkanı Fatih Cürebal’dı. Bu özel programın önemli satır başları Gazete Kalem‘de…

Kavaklıderespor Kulüp Başkanı Fatih Cürebal, “Hayallerim vardı futbolcu olmak konusunda ama olamadım. Hakettiğim noktaya gelemedim. Orduspor ve Ünyespor’da Başkanlık dönemlerim oldu. Bir gün ben temsiliyet gücü ve tarihi olan bir kulübü alıp, Süper Lig’e yükselteceğim diye bir hayalim vardı. 2017 Ocak ayında Kavaklıderespor’da karar kıldım. Biz geldiğimizde sadece U17 takımı vardı. Biz geldik ve tüm kategorileri kurduk. U16 takımı ilk senemizde Ankara şampiyonu oldu. Pandemi nedeniyle ligler 2 yıl oynanmadı ama 4 yılda 4 şampiyonlukla şu an Bölgesel Amatör Lig’e yükseldik. Emeklerimizin karşılığını aldık diye düşünüyorum. İnatla yolumuza devam edeceğiz. Bunun yanında Çayyolu’nda muhteşem bir tesisimiz oldu. 2 kapalı spor salonumuz, yüzme havuzumuz, jimnastik salonumuz, tenis kortumuz, yanında bir spor salonu daha yapacağız. Sporcularımıza açık bir kafeterya, halka açık başka bir kafeteryamız var ve şu an aktif. Bir gün gelecek, dünya bizi bilecek mottomuz var.  Sezon başında bu sene ağır bir hastalık yaşadım. Gölbaşı maçıyla başlayan serüven yine Gölbaşı maçıyla noktalandı. Normal sezonu üçüncü olarak noktaladık. Sonrasında Play-off grubu, en sonunda da Play-out maçında Keçiören Bağlum’u geçerek BAL’a yükselmeyi başardık.” dedi.

ANKARA’NIN ŞAMPİYON ÇIKARMASI ZOR DEĞİL

Kavaklıderespor Kulüp Başkanı Fatih Cürebal, “Ankara’nın şampiyon çıkarması zor değil. Ankaragücü‘nü tebrik ediyorum, ait olduğu yere yeniden yükseldi. Kulübünden, medyasına birliktelik oluşursa Başkent’ten şampiyon çıkar. 6.5 milyonluk Başkent’i harekete geçirmek gerekiyor. 2. Lig ve 3. Lig takımları maç yapacak saha bulamıyor. Şehrimizin bir tarihi var. Villarreal büyük başarılar yakalayabiliyorsa Ankara’mız daha iyisini yapar. Önemli olan doğru yapılanma ve sabır. 25 yıldır Milli maçlar yapılmıyor Ankara’da. Şehrin içerisinde 19 Mayıs ruhuyla stadyumlar yapılması gerekiyor.” açıklamalarını yaptı.

TUNALI’DA ŞAMPİYONLUK TURU

4 yıl üst üste şampiyon olup önemli bir başarıya imza atan Kavaklıderespor’un Kulüp Başkanı Fatih Cürebal, “Tunalı Hilmi, Kavaklıdere bizim takımımızın doğduğu yer. Şampiyonluk turumuzda inanılmaz bir sevgi seli vardı, takımı bir sahipleniş vardı. 1 hafta içerisinde orayı bayraklarla donatacağız. 22 Mayıs tarihinde şampiyonluk kutlamamamız gerçekleşecek.” bilgilerini verdi.

BAL STATÜSÜ DOĞRU DEĞİL

Önümüzdeki sezon oynayacakları Bölgesel Amatör Lig statüsüyle ilgili olarak Kavaklıderespor Kulüp Başkanı Fatih Cürebal, “Bal ligi statüsü üzerinde çalışılması gereken ve yenilenmesi gereken bir statü. Takımlar tek maçla şampiyonluğu kaçırıp, bir alt lige düşebiliyor. Türkiye’nin en zor ligi Bal ligi. Sayısız örnek verebiliriz. Ben öncüsü olacağım, bu statüyü değiştirmek için gerekli hamleleri yapmaya çalışacağım. Ortak fikirde birleşip statüyü değiştirmeliyiz.” açıklamalarını yaptı.

Ahmet Mert Dokuzoğlu - Gazete Kalem 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER