© Sporanki 2010

Faruk Koca'dan hakem açıklaması: "Bunların hata değil, kasıt olduğunu düşünmekteyiz"

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Radyo Spor’daki Anadolu Ateşi programına katıldı ve gündeme özel açıklamalar yaptı. Başkan Koca, hakem hatalarının sürmesi halinde takımı ligden çekeceğini bir kez daha tekrarladı.

Sporanki'nin Başkan Koca’nın açıklamalarından derledikleri şu şekilde:

Ben açıklamayı yapmadan önce yetkililere sorunumuzu ulaştırmaya çalıştım ve dikkate alınması gerektiğini rica ettim. Şampiyonluk ve play-off maçlarında hakem seçiminde dikkatli olunmasını istedim. Eyüp maçında 3.gol ofsayt kaderimizle oynanıyor. Ümraniye maçı öyle, Adanaspor maçında Aatıf düşürülüyor, penaltı vermiyor. Altınordu maçında oyuncumuz düşürülüyor. Biz penaltı beklerken Zahid oyundan atıldı. En sakin oyuncumuzdu. Biz penaltı atıp, rakip kırmızı kart göreceğine,  biz kırmızı kart görüyoruz. Artık bunların hata değil de kasıt olduğunu düşünmekteyiz. Bu böyle devam ederse şampiyonluğun en büyük adayı Ankaragücü’nü ligden çekerim.

Camia kulübüyüz. Camiamız rahatsız. Biz sessiz kaldıkça alehimize hatalı kararlar daha da artıyor. Bizim dediklerimizde hata varsa özür dilemeye razıyız. Ama uyarmamıza rağmen,  sanki hiçbir şey yokmuş gibi hata ve yanlış yapan hakemi ödüllendirir gibi Beşiktaş maçına vermişler.

Geraldo’nun pozisyonunda Altınordulu 2 oyuncu atılması lazım. Ama birini sanki utanma belasına atıyor. Bu bir oyundur. Kazanırsın kaybedersin. Ama böyle olmaz. Oyuncularımızın moral ve motivasyonu bozuluyor. Şampiyonluğa giderken takımın kaderiyle oynuyorlar. Biz onurumuzla mücadele ederiz. Biz hak etmediğimiz bir şey istemedik. Ama bizim hakkımız da yenmemeli. Bu sezon en çok mağduriyet yaşayan takım Ankaragücü’dür.

Ben başkanla görüştüm. Yeni MHK Başkanını tanımıyorum. Ama TFF Başkanı, kurul başkanıdır. Gerekeni yapsınlar. Düzelmesi lazım. Ama yapılan atamalar düzelmeyeceğinin kanıtıdır. Her mekanizma adaletsizlikle çöker. Bir gün herkes bu adaletsizlikle çöker.

Bu hatalar her zaman vardı. Ama ısrarla yapılırsa şaibe olabilir. Uğradığımız mağduriyet had safhada.

DİĞER KONULAR:

Halil Bağcı’yı sonraki transferden %25 pay almak suretiyle verdik. İlk satış hakkı Ankaragücü’nde.

Şahverdi ve Ali Kaan‘ı bir çok kulübün izlediğini biliyorum. Ancak sezon devam ediyor.

Yaklaşık  2 aydır Dünya ve Türkiye’de bazı oyuncuları takip ediyoruz. Ancak bu iş mahrem gidiyor. Bunları sadece ben biliyorum. İnşallah kamp döneminde bu oyuncuları değerlendireceğiz.

Atakan Çankaya’yı alım obsyonuyla verdik. Ne düşünüyorlar bilmiyorum. Ama Göztepe de devam etmeyecekse bize dönecektir. Göztepe değerlendirmedi. Atakan iyi bir oyuncu.

Biz umutluyuz. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedim. Ama maalesef sabote ediliyoruz. Hedefe giderken hem rakiplerle hem de diğer etkenlerle çok zaman harcıyoruz. İnşallah elele verip hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum.

Bizim yeniden Süper Ligde olmamız şehre heyecan katar. Hedefe ulaşmak, için mücadele veriyoruz. Ankaragücü’nü en kısa zaman da hak ettiği yere ulaştıracağız.

Kısa vadede hedefimiz Ankaragücü’nü Süper Lig şampiyonu yapmak.

Biz şu an hocamızdan memnunuz. Bu anlamda çok eleştiri  alıyoruz. Sezon sonu transferler yaptıktan sonra hocayla devam etmememiz için bir sebep yok.

SPORANKİ ÖZEL…

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER