© Sporanki 2010

Faruk Koca'dan Börven yorumu !

 Ankaragücü Kulübünün yeni başkanı Faruk Koca, açıklamalarda bulundu.

Transfer yasağına konu olan davalık dosyaların bulunduğunu söyleyen başkan Faruk Koca, "Bizim yönetimde olduğumuz sürede Allah'a şükür böyle bir dosya söz konusu olmadı. Onların davaları uzun sürdüğü için şu anda yaklaşık 22 milyon liralık transfer yasağına konu olan dosyamız var.Transfer yasağını kaldırmak için çalışıyoruz. Geçen yıldan kalan mevcut kadromuzu, kiralıklar hariç muhafaza ediyoruz. Niyetimiz transfer tahtasını açmaktır, bizden alacaklı olan futbolculardan anlayış bekliyoruz. Bu kulübü yaşatmak sadece bize ait değil bu işten ekmek yiyen herkesin el atması lazım. Biz şu anda işin çilesini çekiyoruz, arkadaşların da kendi ekonomik imkanlarından kulübün bu acil durumuna katkı sağlamaları için ricada bulunuyoruz. Cebimizden veriyoruz, inşallah bu sorunu da çözeceğiz." dedi. 

Transfer ile ilgili de konuşan Koca, "Gol bölgelerinde oyuncu ihtiyacımız var, transfer tahtasını açınca forvet bölgesine takviye düşünüyoruz. Görüşmelerimiz de var, arkadaşlarımız süreci devam ettiriyor. Ön libero, altı numara arayışımız var. En sıkıntılı bölgemiz gol bölgesi, 2 kanat, bir on numara, Torgeir Borven bizim santraforumuz onunla beraber bir santrafor daha, orta sahaya 2 futbolcu, sağ ve sol bek alternatifi yani takriben 10-11 futbolcu transferi düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

Teknik direktör görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Başkan Koca, "Yönetim olarak bütün yoğunluğumuzla ihtar çeken futbolcuların ödemeleriyle ilgili ekonomik arayışlar içinde olduk. Bu kulüplerin en açmaz durumu, maalesef Ankaragücü de 20 aydır bununla ilgili çok yoğun savaşıyor. İnşallah kongrede de dile getirdiğimiz gibi bir yıl içinde bu ekonomik sorunları aşarsak, kulübün geleceğini daha aydınlık görüyoruz. TFF 1. Lig'de olduğumuz için alternatifimiz azalıyor, 3-4 alternatif var onlardan birini değerlendireceğiz, inşallah teknik direktörümüz pazar gününe kadar netleşir diye düşünüyorum." dedi.

Koca, bütün çabalarının sarı-lacivertli takımı tekrar hak ettiği yere, Süper Lig'e taşımak olduğunu söyledi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER