© Sporanki 2010

Evren Şenel: "Hakkımızı sonuna kadar arayacağız"

Haber: A.Cevat Uğraş / Anayurt Gazetesi 

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. Grup'ta normal sezonu 60 puanla lider tamamlayan Sincan Belediyespor ile aynı puanla ikinci sırada tamamlayan Kayseri temsilcisi Talasgücü Belediyespor yükselme maçı oynamış ve Aksaray Dağılgan Stadı'nda oynanan maçta Kayseri temsilcisi sahadan 3-1 galip gelerek lig lideri olarak 3. Lig’e çıkmaya hak kazanmıştı.

 

Sincan Belediyespor Teknik Direktörü Evren Şenel gazetemize yaptığı açıklamada, federasyon tarafından BAL statüsünde yapılan son değişikliğin etik olmadığına vurgu yaparak, haksızlığa uğradıklarını ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade etti.

 

Şenel, “Sincan Belediyespor olarak ligi lider tamamladık. Talasgücü ile puanlarımız aynı ama ikili averajda eşitlik, genel averajda da biz üstün durumdaydık. Çarşamba günü maç oynayıp Perşembe günü statünün değişmesi etik değil. Oynayacağımız iki maç daha vardı. Biz bu duruma göre kendimizi planladık. Bu duruma göre hareket ettik. Haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Evren Hoca sezon başındaki statüye bir itirazlarının olmadığına vurgu yaparak, “İkili averajda eşitlik durumunda genel averaja bakılmıyor. Buna itirazımız yok. Tarafsız sahada tek maç oynanacak bu da belliydi. Buna da itirazımız yok. Bu maçta galip gelen 3.Lig’e çıkmak için Anadolu Üniversitesi’yle maç oynayacak. Mağlubiyet durumunda Bornova-Aliağa maçının mağlubuyla oynayacak. Yani en az iki maç daha oynanacaktı. Ama ne yazık ki maçın hemen ertesi günü statü değiştirilerek grup şampiyonlarını 3.Lig’e çıkardıklarını söylediler. Bize bu statüyü maçtan önce bildirmeliler.

 

İtirazımız buna. Bu statü belli olsa Talasgücü maçının son maçımız olduğunu ve galip gelenin 3.Lig’e çıkacağını bilsek teknik ve idari tüm şartlarımızı zorlayıp bu maça öyle çıkardık. En az iki maç daha oynanacağı için 2 sakat oyuncumuzu riske etmedik. Son maç olacağını bilsek iğneyle oynatabilirdik. Keza yönetim tüm şartlarını zorlayıp şampiyonluk primi açıklayabilirdi” dedi. Tecrübeli teknik adam , “Biz ikincilerin çıkmasından ziyade. Bu konuda mağdur olduğumuzu belirtiyoruz. Maç oynandıktan sonraki gün değişen statüyü protesto ediyoruz. Sezon başı olan statüyü değil. Federasyon nezdinde hakkımızı sonuna kadar arayacağız” diye konuştu.

 

‘EMEKLERE YAZIKTIR’

Ayrıca Sincan Belediyespor’un resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada ise, “Sincan Belediyespor Kulübü olarak 2022-2023 sezonu 26 hafta boyunca lider getirmiş ve 26 hafta sonunda yine grubumuzu genel averaj ile lider tamamlamış bulunmaktayız. Yükselme müsabakası adı altında eşine rastlanmamış bir statü ile Talasgücü Belediyespor ile karşılaşma yapmak durumunda bırakıldık. Bu süre zarfında diğer kulüpler gibi bizler de kulüp olarak maddi ve manevi zorluklar yaşadık. Yazıktır günahtır. Emeklere yazıktır. Biz şampiyon olarak grubumuzu bitirdik. Tartışmaya kapalı bir konudur. Sonuç olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz” ifadelerine yer verildi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER