© Sporanki 2010

Etimesgut Belediyespor’da Mesut Şahingöz dönemi

Etimesgut Belediyespor’da İkinci Başkanlık görevini yürüten Mesut Şahingöz başkanlığa seçildi. Şahingöz, “Hocamızla konuşup yeni transferlerimizi yapmaya hemen başlayacağız” dedi.

Etimesgut Belediyespor’da İkinci Başkanlık görevini yürüten Mesut Şahingöz başkanlığa seçildi. Şahingöz, “Hocamızla konuşup yeni transferlerimizi yapmaya hemen başlayacağız” dedi.

Etimesgut Belediyespor’da Mesut Şahingöz dönemi başladı. Geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında hem Çaykur Rizespor hem de Etimesgut Belediyespor Başkanlığı’ndan istifa eden iş insanı Hasan Kartal’ın ardından kulüpte daha önce ikinci başkanlık görevini yürüten Mesut Şahingöz Başkanlığa seçildi. Başkan Şahingöz Anadolu Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Orhun Yıldız: Bu teklif size nasıl geldi?

Şahingöz: Ben zaten yönetim kurulu üyesi ve İkinci Başkanım. Hasan bey 11 yıldır kulübümüzün başarılı bir şekilde başkanlığını yapıyordu. Birçok güzel hizmetlerimde oldu. Gerek yönetim kurulu gerekse Etimesgut Belediye Başkanımız Sayın Enver Demirel bırakmaması için son dakikaya kadar çok baskı yaptık. Kendisi ise ısrarla bazı sebeplerden dolayı hem Rizespor’dan hem de Etimesgut Belediyespor’dan istifa etti. Bunun üzerine acil yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Başkan Enver Demirel, Kulüp başkanlığına adaylık için tüm yönetim kurulu üyelerine tek tek sormasına rağmen kimse aday çıkmayınca İkinci Başkan olarak beni Etimesgut Belediye Başkanımız Enver Demirel’in teveccühleriyle beni uygun buldular, oylama yapıldı ve ben seçildim. Kulübün 21 yıldır yöneticisi olarak bu konuya yabancı değiliz.

2021-2022 sezon hazırlıklarına hemen başlayacağız. Hocamızla konuşup yeni transferlerimizi yapmaya çalışacağız. Hasan abinin koyduğu çıtanın altına düşmemek kaydıyla başarılı ve hedefi şampiyon olan bir takım oluşturmaya çalışacağız. Etimesgut her zaman ligde şampiyonluk hedefleyen bir takımdır.

Orhun Yıldız: Yönetim kurulunda herhangi bin değişiklik olacak mı?

Şahingöz: Şimdi kanun gereği kulüp başkanı istifa ettiği için olağanüstü kongreye gitmemiz lazım. Olağanüstü kongre içinde Belediye Başkanımız Sayın Enver Demirel beyin tahminimce birkaç tane yönetime takviyesi olacaktır. 15-20 gün süre içinde yönetime girecek arkadaşlarımızda belli olacaktır.

Orhun Yıldız: Federasyondan gelen para kulüp için yeterli olmuyor ve ektire bir destek gerekiyor, bu desteği nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz?

Şahingöz: Bizim en büyük katkımız Hasan Kartal abimizdi. 11 yılda kulübe 30 milyon üstünde para yardımı yapmıştır ve bu olağanüstü bir takviyedir. Mutlaka ki zorda olsa denkleştirecek insanlar bulacağız. Bulamasak ta bütçemizde tasarrufa giderek o doğrultuda hareket edeceğiz.

Orhun Yıldız: 2021-2022 sezonu için 4 dönemdir ligden çıkamayan Etimesgut Belediyespor’un şampiyonluk sözünü verebilecek misiniz?

Şahingöz: Futbolun doğasında şöyle bir kural vardır. Biz uygun bir takım kurarız fakat çok fazla faktörleri olan bir oyundur futbol. Tabi ki hedef şampiyonluk 1. Lige çıkabilmek. Hocamızla, yönetimimizle, sporcularımızla ve Belediye Başkanımızla hep birlikte bunun çabayı göstereceğiz. Temmuz ayına doğru her şey şekillenecek.

Orhun Yıldız: Aynı hocayla mı yola devam edeceksiniz?

Bunun için şey söylemem erken olur. Yönetim kurulumuzla birlikte hafta içinde bir araya geleceğiz ve teknik direktörümüzle bir görüşmemiz olacak büyük bir ihtimalle kendisiyle bu sene çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ankara Anadolu Gazetsi 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER