© Sporanki 2010

Esenboğa’da parlayan yıldız Kayra Gümüş

Yetiştirdiği birçok futbolcuyu profesyonel yapmayı başaran ve hala futbolcu yetiştirmeye ve profesyonele hazırlamaya devam eden Esenboğaspor’da U 16 yaş kategorisinde forma giyen Kayra Gümüş yıldız olma yolunda dikkatleri üzerine çekiyor.

Futbolda önemli tartışmaların başında kulüplerin alt yapıdan istenilen düzeyde oyuncu yetişmemesidir. Konu gündeme geldiğinde de teknik direktörler,  antrenörler,  kulüp başkanları sıkça alt yapının önemine vurgu yaparlar. Çünkü profesyonelliğe giden yol alt yapıdan geçer.

Ankara’nın alt yapıya önem veren ve alt yaş kategorilerinde katıldıkları resmi liglerde başarılı sonuçlar alan Esenboğa Spor Kulübü Türk futboluna oyuncu yetiştirme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.  Esenboğaspor’da U 16 yaş kategorisinde forma giyen 2008 doğumlu futbolcu Kayra Gümüş yıldız olma yolunda dikkatleri üzerine çekiyor.

Genç futbolcu sol bek, sol kanat ve merkez orta saha mevkilerinde görev yapabiliyor. Kayra Gümüş birkaç kulüp deneyiminden sonra Esenboğa Spor Kulübüne transfer olmuş. Burada çok kısa sürede sevilen, beğenilen Kayra futboluyla da bir anda dikkat çekmeyi başardı. Oyun zekası, teknik kapasitesi hücum ve savunmaya verdiği büyük katkı ile bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile de adeta sahada basmadık yer bırakmayan genç oyuncu dikkat çekmeyi başardı.

 

ESENBOĞASPOR FUTBOLCU YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Esenboğaspor bünyesinde birçok futbolcuyu yetiştirip profesyonel yapmayı başarırken hala futbolcu yetiştirmeye ve profesyonele hazırlamaya devam ediyor. Esenboğaspor antrenörü Aydın Akbulut, Kayra Gümüş’ün  de yakında adından sıkça söz ettirebilecek yıldız adaylarından biri olduğunu ifade etti.  Akbulut, “Adını yakında sıkça duymak istediğimiz Kayra’ya tüm hayatında ve futbol kariyerinde başarılar diliyorum” dedi.

 

HEDEFİ PROFESYONEL FUTBOLCU OLMAK

Küçük yaşta futbola başladığını, ailesinin, antrenörlerinin çok desteği ve emeği olduğunu belirten  Kayra Gümüş, ileride profesyonel futbolcu olmayı hedefliyor. Hayallerini gerçekleştirmek için de çok çalıştığını ifade eden Kayra,

“Futbola 7 yaşında başladım. Sol açık oynuyordum hücuma daha yatkındım yani. Yaşım ilerledikçe sol beke doğru yöneldim. Esenboğaspor’la tanıştım ve beni hemen sahiplendiler. Çok iyi arkadaşlıklarım oldu en başta da Aydın Hocamın ben de çok emeği var. Esenboğa’ya ilk gelen Kayra’yla şu anki Kayra arasındaki bütün emek Aydın Hocamındır.  Yaş ilerledikçe insanlar hayattan ne istediğini daha iyi anlıyor. Hedefleri oluyor insanın. Hayallerini gerçekleştirmek için sorumluluk hissediyorsun. Bu işin en önemli kısmı da disiplin. Disiplinsiz futbol, disiplinsiz insan olmaz. Bir insan hedeflerine ulaşmak istiyorsa disiplin ve çalışma çok önemli. Ben de herkes gibi profesyonel olmak istiyorum bunun için çok çalışmak gerektiğinin farkındayım. Elimden gelen gayreti de gösteriyorum.  Benim için bunlardan önce en önemli şey iyi bir insan olmak. Aile çok önemli. İnsan ailesini seçemez. Ben çok şanslıyım. Benim ailem benim için her türlü fedakarlığı yapıyor. Hepsinin ellerinden öpüyorum. Benim hayatım, hedeflerim bunlar. İnşallah herkes istediği yerlere gelir” ifadelerini kullandı.

Esenboğaspor ve Aydın Hoca ise Kayra Gümüş ile birlikte tüm oyuncuları için eğitim gelişim deneyim ve kariyer planlaması yapmaya devam ediyor.

Haber: A.Cevat Uğraş / Anayurt Gazetesi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER