© Sporanki 2010

Emre Yıldız, "Yeni transferlere uçak bileti aldık"

Sporanki canlı yayınında Ankaragücü Sportif Direktörü Emre Yıldız, kulüp hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Emre Yıldız ile yaptığımızın yayını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz..

https://www.youtube.com/watch?v=ukDjlFOXleU

Ankaragücü’nün Sportif Direktörü Emre Yıldız, Sporanki canlı yayınına katılarak sorulara cevap verdi.

Yaklaşk 2,5 saat süren yayında, değerlendirmelerde bulunan Yıldız, Ankaragücü’nü sezon sonunda iyi yerlere getirmek için her şeyi yapacaklarını söyledi.

Neden Mustafa Dalcı ile ilgili lige başladıklarını anlatan Yıldız ”Mustafa Dalcı konusunda açık söyleyeyim, doğru kararı veremedik. Hem ona, hem de kendimize zarar verdik. Aslında ona bir teşekkür edip ayrılmak, onun kariyeri açısından da daha iyi olacaktı. Biz daha romantik davrandık ve böyle karar verdik. Süreçte 2 taraf da zarar gördü” dedi.

Yusuf Abdioğlu, Murat Uçar ve kaptan Erdem Özgenç’in geçen sezon sonunda neden gönderildiği şeklindeki soruya da cevap veren Yıldız, kulüp iç işleri ile ilgili bir konu olduğunu vurguladı ve kulübün prensipleriyle ilgili bir karar aldıklarını belirtti.

Taraftarlar tarafından yoğun bir şekilde istifaya davet edilen Yıldız, “Sevilmiyor olabilirim. Ama güveniliyorum. Bende güvenilmeyi daha çok tercih ederim. Yaklaşık 1,5 yıldır görevimi layıkıyla yapmaya çalışıyorum. Yönetimin takdiridir.Transfer dönemini bitirip, Ömer hocayı’da getirdikten sonra bırakmak istedim. Ama başkanım büyüğümdür, ondan izin almadan bir şey yapmak istemedim. Başkanım devam edeceğimi söyledi ve devam ettim” dedi.

Elinde önemli yetkiler olmasına ve 21 oyuncunun alınmasına rağmen, transferde başarısız olunduğu eleştirilerine cevap veren Emre Yıldız, Mujakiç ve Diack gibi oyuncularla 4 yıllık sözleşme imzaladıklarını ve bu oyuncuların talipleri olduğunu, transfer edilen isimlerden verim aldıklarını, yeni kurulmuş bir takım oldukları için zamanla  oyuncuların ve takımın daha iyi performans sergileyeceğini belirtti.

Transferleri geciktirerek, taraftarın çok sevdiği Ömer Erdoğan’ı zor durumda bıraktığı iddialarına da cevap veren Yıldız, “Bu doğru değil. Ömer Erdoğan ile son derece aramız iyi. Uyumlu bir çalışma içindeyiz. Transferleri birlikte yapıyoruz. Ömer Erdoğan’ı kulübe getiren benim. Başarısını benden daha çok kim isteyebilir” ifadelerini kullandı.

Transfer edilecek oyuncu ve mevkiilerle ilgili gelen sorulara Yıldız şu cevapları verdi: “Cumartesi gününe kadar  toplamda 1 sağ bek, 1 kanat ve 1 forvet olmak üzere 3 yabancı transferi açıklanacak. Gaziantep FK maçına kadar 3 oyuncu ile sözleşme imzalamak istiyoruz. Hepsi de hazır oyuncular. İkisinin uçak biletlerini bile aldık. Transferler ortak akılla yapıldı. Ben bu saatten sonra Ömer Hocamdan habersiz transfer yapmam ”

Transfer maliyetleri hakkında da konuşan Ankaragücü Sportif Direktörü Emre Yıldız, takımın ligdeki 13.bütçesi olduğunu dile getirdi.

Gönderilen oyunculardan kulübün hiçbir zararı olmadığını açıklayan Emre Yıldız,   İspanyol Yıldız Jese Rodriguez’in de kulüp prensipleri doğrultusunda yol ayrıma gittiklerini belirtti.

Taraftarın gözdesi Ali Sowe’u ellerinde tutmak için her şartı deneyeceklerini de açıklayan Yıldız, Emre Kılınç, Taylan Antalyalı gibi oyuncularla yeni sezonda çalışmak istediklerini sözlerine ekledi.

SPORANKİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER