© Sporanki 2010

Emrah Yıldız'dan flaş açıklamalar...

Gençlerbirliği Sportif Direktörü Emrah Yıldız, Ostim Radyo’da ‘Atila Kiper’le Futbol’ programına katılarak açıklamalarda bulundu. Transferler ve sözleşmelerle ilgili açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

-Devre arasında 7 puanımız vardı. Yüzlerce oyuncuyla konuştuk. Futbolcular kariyerini riske atıp gelmek istemedi. Futbolcular da 6 aylık gelmek istemediklerini söyledi. FIFA kurallarına göre sözleşme yapmak zorundaydık. Düşme riskine göre önlem alıp opsiyon kullandık.

-Kurallara göre çift taraflı opsiyon yapmamız lazım. Hukukçularımız da inceledi. Futbolculardan performans alsak biz uzatacaktık. Bunlar aşılmayacak şeyler değil. Tshibola, Santi, Dmytro gibi isimlerle de geçen sezon indirim alarak yolları ayırdık.

-Tüm futbolcuların bilgileri yanımda değil ama ligin ikinci yarısında Tiago 140-145 bin Euro, Fontaine 80 bin Euro ücretlere oynadı. Bangoura için hiç para ödemedik. Bentley ile de 10 bin Euro peşinat + maç başı anlaştık.

-Devre arası transferi çok zor. Transferde yüzde 80-85 başarılıysak, yabancılarda da kısım kısım verim aldık. Yerli-yabancı ayırmıyoruz. Biz bir bütünüz. Futbolcuların performansını değerlendirirken sadece saha içi değil, saha dışında verdiği katkıya da bakmak gerek.

-Hocamızla 3 yıllık anlaşma var. Devam edersek 3 yıllık projeye göre futbolcu transfer edeceğiz. Hem hedefe oynayıp, hem de parlatacak genç isimlere yer vermeyi planlıyoruz.

-Mete Kaan ve Enes için görüşüyoruz. Futbolcu kardeşlerimiz gelmek istiyorlar. Kalmak istiyorlar. Hocamız da çok istiyor. Transferin son dakikasına kadar neyin ne olacağını bilmiyoruz. Son ana kadar bekleyeceğiz. Hocamız, Buğra ve Yasin’in de kalmasını istiyor.

-İskelet bir kadromuz var. Sezonu belki erken açıp, kampı uzun tutabiliriz.

-Serkan Aydın geldiği günden bu yana pozitif enerjisiyle takım içindeki kaynaşma, arkadaşlık, birlik ve beraberliği sağladı.

-Hedefi en iyi şekilde ligi bitirmek. Bu da play-off. Gençlerbirliği’ne Süper Lig yakışır. Şu an finans olarak sezon başı için çok yüksek rakamlar telaffuz ediliyor. Gençlerbirliği gibi takımlar bunun altından kalkamaz. Bunun için biraz bekleyeceğiz.

-Medyada fazla görünen bir isim değilim. Bir insanı işe alırken CV’sine bakarsın. Bu CV ile Avrupa’da olsam bana teklif gelirdi. 1. Lig’de iki şampiyonluğum, Süper Lig şampiyonluğum, ligde tuttuğumuz takımlar var. Başkanımız da bu CV’yi bildiği için ve bana güvendiği için göreve getirdi.

-Geçen sene Ocak ayında danışman, Haziran ayında sportif direktör olarak görev başladım. Niyazi Başkan benim nasıl çalıştığımı biliyor. Bizde hata olur ama yanlış olmaz.

-Niyazi başkana destek olup Gençlerbirliği’ni eski günlerine döndürmemiz lazım. Niyazi Bey olmasa maddi olarak da bir çıkmazın içinde yer alırdık. Ben de kulübün delegesiyim. Kulübün kötülüğünü istemem. Başkanımız kulübü çocuğu gibi görüyor. Her şeyi Gençlerbirliği.

-Gelirlerin 13 milyon TL olduğu bir ligde futbol takımını bırakın tesisin yıllık gideri 25 milyon TL’den fazla. Orta sıra takımı için 100 milyon TL bütçe lazım. Oyuncu satmadan bu geliri elde edemezsiniz. Uzun vadeli plan yapılmalı.

-Türkiye’de hangi kritik noktada çalışırsan çalış, çamur atmaya çalışırlar. Başkanım bana sonuna kadar güvendi. Ben başarısız olsaydım başkanımın yüzüne nasıl bakardım?. Beni en çok bu üzerdi. Hala istifa diyorlar. Başkan bıraktı Abramovich mi gelecek? Benteke, Gomis vardı biz mi almadık?

-Sokakta bir tane üşüyen güvercin görsem oturur ağlarım. Kimsenin kalbini kırmak istemem. Kimseye argo kullanmam. Sel gider kum kalır. Kimin kalbinin kırdıysam kusura bakmasın. Bilerek, isteyerek yapmam. Gençlerbirliği ayakta kalacaksa taraftarıyla kalacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER