© Sporanki 2010

Dadaş mı, Gardaş mı ?

Dadaş mı, Gardaş mı ?



Bir deplasmanı daha geride bıraktık, Akhisar maçı ile ilgili söyleyeceklerim şunlar;

Ankaragücü’müz de futbol oynayamama veya uyum sorunu yok ama fazla motivasyondan ve kendini göstermek isteğinden kaynaklı aşırı hırs sorunu var.

Örneğin Akhisar spor maçında Josue’yi markaj işine Djedje fazla motive oldu. Josue Djedje’nin üzerine fazla oynadı ve kırmızı karta sebebiyet verdi. Halbuki hakem Halis Özkahya kendini yalandan yerlere atan Josue’ye de kartlar göstertebilirdi.

Sacko kendisini göstermek istemesinden kaynaklı gol pozisyonunda boştaki Orgill’e pas atmadı. Belki bu pası atsa atılacak golle 3 puan bizim olacaktı. Özellikle Sacko bu konuda uyarılmalı gol atma potansiyeli var. Fakat altı pas da boştaki arkadaşına pas vermemek takımımıza maalesef eksi puan olarak yazılmakta…

Bu nedenle bu hafta ki antrenmanlarda mental ve psikolojik anlamda çalışmalar yapılıp, futbolcular bu konularda uyarılmalı daha sakin ve pas alışverişi yaparak oynamaları teşvik edilmeli.

B.B. Erzurumspor maçını bakalım; Dadaşlar mı yoksa Gardaşlar mı kazanacak ?

Hemen biz nasıl kazanırız, size kısa bilgiler vermeye başlayayım…

B.B. Erzurumspor oyun formasyonu 4-4-2 şeklinde.. Obertan, Opseth’in hemen arkasındaki bölgede Opseth’e yakın oynuyor, Eduok ise kanattan içeri girip Obertan’ın çektiği şutları veya asistleri tamamlamaya sürekli ceza sahasına doğru giriyor.

Nasıl gol atarız ?:

B.B. Erzurumspor ceza sahası ile altı pas arasına yerden indirilen paslar da şaşırıyor ve ceza sahasında panik havası oluyor. Bu nedenle bu alana santraforumuza veya 10 numara bölgesindeki oyuncularımıza tıpkı Tyler Boyd’un Kasımpaşa maçında İlhan’a yaptığı asist gibi yerden paslar yollayıp ceza sahası içerisinden şutlarla gole ulaşabiliriz.

Nasıl Gol Yemeyiz ?:

B.B. Erzurumspor’un yeni kadrosunda gol oyunu Obertan ve Eduok üzerine kurulu bir oyunla sağlanıyor. Yeni transfer santrafor Opseth’i ise yan toplar için kullanıyorlar, bu futbolcuyu defansımızda Pazdan ve Kulusic durdurur. Fakat biz gol yememek için mutlaka Obertan’ı durdurmalıyız.

Şahsen ben Obertan’ın durdurulması konusunda ön libero bölgesi ile merkez orta saha arasına Canteros’un monte edilip Obertan’ın olduğu bölgeye bir alan daraltması yapılmasını ve bulunduğu bölgeye alan savunması yapılmasını mantıklı buluyorum çünkü Canteros, Akhisar maçında en çok koşan oyuncumuzdu. Ben onun Obertan’ı bu enerjisiyle durdurabileceğini ve ön libero bölgesine yakın pas hatası yapmayacağını düşünmekteyim.

Sol kanatta oynayan Eduok’u Kitsiou yeterince marke edebilir . Ama unutmamalı ki Eduok santrafor ve forvet arkası bölgesine koşullar yapıp gol kovalamakta, ayrıca ön libero pas hatalarını Obertan ile birlikte takip etmekte…

Biz mutlaka ön libero bölgesinde pas hatası yapmayıp içeri sızan Eduok ve Obertan’ın gole yaklaşmasını ve pozisyonlar yaratmasını engellemeliyiz.

Yüksek ihtimal ilk 11’de kırmızı kart cezalısı Dje Dje’nin yerine sarı kart cezası biten Moulin ile başlayacağız. Ben Moulin’in pas alışverişi sağlayacak şekilde Kasımpaşa maçındaki gibi orta saha ile forvet arkası arasında ki mevkii de Canteros’un ve Moke’nin önünde başarılı olacağına inanıyorum.

Ancak Moke ön libero bölgesinde pas hataları yapmakta basit ve hatasız oynaması konusunda uyarılması gerekli çünkü en ufak hatayı Obertan affetmeyecek kalemizde gol pozisyonu yaratacaktır.

Ne diyordu beste;

Yaşayamadım sen yokken nefret ettim her şeyden, Uyuyamadım geceler kör kabuslar görmeden , Uyanamadım bu hayat sensin hiç çekilmez , Beceremedim…Müptelası oldum armanın. İşte bizde bu armanın müptelasıyız en kısa zamanda düşme hattından uzaklaşıp lig sonunda artık rahat rahat uyumak istiyoruz.

İnanın bizleri maç öncesi uyku tutmuyor. bizler inandık ve görüp biliyoruz ki bu takımda başarıya yüzde yüz inandı o zaman geriye söylenecek tek şey kalıyor ;

BİZİM İÇİN SALDIR ANKARA !!!

ERTAN GÜLER – 18 ŞUBAT 2019

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER