© Sporanki 2010

Cengiz Topel Yıldırım döneminden Fatih Mert dönemine benzerlikler

Cengiz Topel Yıldırım döneminden Fatih Mert dönemine benzerlikler

Futbolda son durum şu: UEFA yerel liglerin bu sezon kesin olarak oynanıp bitirilmesini istiyor. O yüzden Süper Ligde geride kalan 8 hafta olmak üzere, tüm alt ligler tamamlanacak.
Bu nasıl olacak, ne zaman başlanacak, ne zaman bitirilecek bunlar tamamen muamma.
O halde ne yapılmalı ?
Gevşemeyi bir tarafa bırakıp, kafaları toparlamalı.
Burada bir örnek vermek istiyorum.
Dönelim 2008-2009 sezonuna o sezonun son 9 haftasında başkanlığa Cengiz Topel Yıldırım getirilmişti. Cemal Aydın, takımın kümede kalamayacağını düşündüğü için başkanlığı merhum Serdar Özersin’e bırakmış, Özersin’de işi götüremeyince koltuğa Cengiz Topel Yıldırım oturmuştu.
Ligin bitimine 9 hafta vardı. Takım 24 puanla 16.sıradaydı. Alınan kötü sonuçların ardından futbol kamuoyunda Ankaragücü’nün düşeceğine dair inanış vardı.
Cengiz Topel Yıldırım imkansızı başarmak için bir şevkle işe koyulup önce Anıtkabir’e gitmişti. Daha sonrada 70-80 ve 90’ların tüm efsane topçularını Gölbaşı’nda bir restorantta bir araya getirmiş ve efsanelerin desteğini almıştı. Efsanelerin bu pozitif enerjisi tüm camiaya umut aşılamıştı.
Yıldırım, taraftarın desteğini de alarak ligin bitimine 9 hafta kala Kocaelispor maçıyla hayata dönüş operasyonuna başlamıştı.
Görev başı yapıp 1 hafta içinde tüm bunları yapan Yıldırım; teknik direktör Hikmet Karaman, ekibi ve futbolculara da gazı verince her şey çorap söküğü gibi gelmişti.
Ankaragücü o sezon geride kalan 25 haftada sadece 6 galibiyet alıp 24 puanla küme düşme hattının içindeyken, Cengiz Topel Yıldırım dönemiyle birlikte oynadığı 9 maçtan 5 galibiyet çıkarmayı başarmış ve kazandığı 15 puan ve toplamda 39 puanla kümede kalmayı başarmıştı.

Son 9 haftada şu sonuçlar alınmıştı:
Ankaragücü – Kocaelispor: 4-0 (Bu sezon Ankaragücü 2 - Ç.Rizespor 1 )
Bursaspor – Ankaragücü : 2-0
Ankaragücü – Eskişehirspor : 3-2
Fenerbahçe – Ankaragücü: 1-2
Ankaragücü – Ankaraspor : 1-0
Galatasaray – Ankaragücü: 1-0
Ankaragücü – Beşiktaş : 1-3
Ankaragücü – Denizlispor: 3-0
Antalyaspor – Ankaragücü : 1-0

Şimdiki durum işte o sezona çok benziyor. Başkan, yönetim ve hoca yeni sayılır. Üstelik tıpkı Kocaelispor maçı gibi 26.hafta da Ç.Rizespor maçı kazanıldı. Camia tam da o sezon gibi kenetlenmiş durumda. Geride kalan 8 maçtan Başakşehir, Trabzonspor ve Galatasaray maçları hariç kalan 5 maç ligde hedefi kalmayan takımlara karşı oynanacak. Bu maçlar Gaziantep FK, Alanyaspor, Antalyaspor, Denizlispor ve Göztepe takımlarıyla.
Eğer ligler başlarsa inşallah yine başaracağız…
ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER