© Sporanki 2010

Ç.Rizespor - MKE Ankaragücü maçı öncesi rakamlara yansıyanlar

Ç.Rizespor - MKE Ankaragücü maçı öncesi rakamlara yansıyanlar

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 5. Haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. İşte Başkent temsilcisinin Çaykur Rizespor ile oynayağı müsabaka öncesi istatistikler...

- Ankaragücü'nü konuk ettiği son 12 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Rizespor (8G 3B), bu karşılaşmaların yarısında gol yemedi (toplam 8 gol). Rizespor ile oynadığı son Süper Lig maçını kazanan Ankaragücü, Ekim 2005'ten bu yana rakibini üst üste iki kere mağlup edemiyor.

- Rizespor, Ankaragücü'ne karşı yabancı teknik adamlar yönetiminde çıktığı son beş Süper Lig maçını kazanamazken (Karol Pecze (3), Safet Susic (2); Karadeniz ekibinin başında rakibini mağlup eden son yabancı çalıştırıcı Adolf Remy (Kasım 1988).

- Çıktığı son beş deplasman maçını kaybetmeyen ve Süper Lig'de devam eden en uzun serinin sahibi olan Ankaragücü (1G 4B), daha uzun bir seriyi en son Aralık 1991'de yakalayabilmişti (2G 4B).

-Süper Lig'de oynadığı son 11 iç saha maçında da gol atan Rizespor (toplam 18 gol), Ankaragücü filelerini havalandırması halinde kulüp tarihinin en uzun serisini egale edecek (Eylül 2018-Nisan 2019 arasında 12 maç).

- Dış sahada oynadığı son iki Süper Lig karşılaşmasında gol yemeyen Ankaragücü, üç maçlık bir seriyi en son Eylül 1983'te yakalamıştı.

- Geçen sezon Rizespor'un Ankaragücü'ne attığı üç Süper Lig golünün ikisinde Braian Samudio'nun payı vardı (1 gol & 1 asist).

- Ankaragücü forması giyen Alper Potuk, Rizespor deplasmanında çıktığı son Süper Lig maçında iki asist yapmıştı (Kasım 2016'da Fenerbahçe formasıyla).

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER