© Sporanki 2010

Bu tablo değişmeli

Süper Ligde 26. haftanın heyecanı yaşanırken, Başkent ekipleri geçirdikleri sıkıntılı süreci atlatma hedefiyle zorlu maçlarına hazırlanıyor. Küme düşme hattında ardı ardına sıralanan iki takımın, çıkış yolunu bulabilmesi için, mevcut performansını yukarı taşıması ve tablosunu değiştirmesi gerekiyor.

* 2 takım, ikişer kez teknik direktör değişikliği yaşayıp, sezonun ikinci yarısında birer haftayı bay geçti. Son 10 maçlık periyotta, sarı-lacivertliler 10, kırmızı-siyahlılar ise 8 puan topladı.

* Savunma ve hücumda sorun yaşayan ekipler, özellikle kritik maçlarda kilidi açacak golleri atacak isimleri çok arıyor. Taraftarın beklentisi, Stancu, Sio, Börven ve Badji’nin etkin olması yönünde.

Kısa vadede önemli sıçrayışa ihtiyaç duyan takımlardan Gençlerbirliği, yarın deplasmanda ligin son sırasında yer alan ekibi Yukatel Denizlispor ile karşılaşacak. Ankaragücü ise pazartesi günü kendi sahasında Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.

2 TAKIMIN DA BİRER MAÇI EKSİK

Sezonda ikişer kez teknik direktör değişimi gerçekleştiren Ankaragücü ve Gençlerbirliği, ikinci yarıda birer haftayı bay geçtikleri için rakiplerinden bu anlamda gerideler ve alacakları bir galibiyet, onları farklı bir havaya sokacak. O nedenle, bu hafta oynayacakları müsabakalar çok büyük önemde. Ancak iki takım hem savunma hem de hücumda büyük sıkıntı çekiyor. Gençlerbirliği’nde kaleci Nordfeld, Ankaragücü’nde de son dönemde kaleye geçen Korcan, başarılı performansları ile dikkati çekerken, onların çabası da bir yere kadar yeterli oluyor.

Ankaragücü, çıktığı son 10 maçta; 6 yenilgi, 3 galibiyet ve bir beraberlik alırken, 10 puan topladı. Sarı-lacivertliler, bu süreçte; Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir’e sahasında, BŞB Erzurumspor, Alanyaspor, Fenerbahçe ve Gaziantep FK’ya deplasmanda yenildi. Yukatel Denizlispor’u dış sahada, Yeni Malatyaspor ve Kasımpaşa’yı kendi sahasında yendi. Tek beraberliğini deplasmanda Kayserispor karşısında aldı.

GENÇLER’İN ÜZERİNDE BASKI ARTIYOR

Ligin ilk yarısının son bölümünde puan krize giren ve bunu bir türlü atamayan Gençlerbirliği’nin üzerindeki baskı artmış durumda. 7 haftadır kazanamıyor olmanın verdiği ağırlık, ister istemez oyuna yansıyor. Kırmızı-siyahlılar, 10 haftalık süreçte; 6 kez yenilirken, 2 maçta berabere kaldı, 2 müsabakayı kazanmayı bildi ve 8 puan topladı. Başkent ekibi, Eryaman Stadı’nda; Beşiktaş, Antalyaspor, Trabzonspor ve Fatih Karagümrük’e, deplasmanda ise Galatasaray ve Göztepe’ye kaybetti. İç sahada iki kritik galibiyeti, Atakaş Hatayspor ve Hes Kablo Kayserispor karşısında alırken, iki beraberliği de dış sahada, İttifak Holding Konyaspor ve Çaykur Rizespor maçlarında elde etti. Şimşekler, bu bölümde, ağırlıkla ligin üst sıralarındaki ekiplerle karşılaşırken, iç sahada daha fazla maç oynama avantajını kullanamadı.

KAZANMAK İÇİN GOLLERİ BULMAK ÖNEMLİ

2 takım için kaleci performanslarını bir tarafa koyarsak, savunma anlamında iyi olmadıkları ortada. Ankaragücü, bu 10 maçta kalesinde, 18 gol görürken, Gençlerbirliği ise 23 gol yedi. Ankaragücü bu süreçte sadece 3 maçta (Kayserispor, BŞB Erzurumspor ve Gaziantep FK) maçlarında gol atamazken, iki karşılaşmada (Kayserispor ve Kasımpaşa) kalesini kapattı. Gençlerbirliği ise 5 maçta gol sevinci yaşayamadı. Kalesini sadece 0-0 biten Konyaspor maçında gole kapatabildi.

2 takımın bu duruma gelmesinin belirleyici unsurlarından biri de gol konusunda yaşadıkları sıkıntı oldu. Ankaragücü, bu dönemde 12 gol atarken, 2 golü, rakip oyuncular (Ahmet Oğuz, Sivasspor, Hadrojonovic, Kasımpaşa) kendi filelerine gönderdi.

Gençlerbirliği 10 haftalık periyotta, 7 gol attı. Bu gollerin birine de Kayserispor’lu oyuncu kendi ağlarına yolladı.

İki ekibin büyük umutlar beslediği forvet oyuncuları ile gole yakın isimleri, bu bölümde kaleden uzak kaldı. Gençlerbirliği’nde Stancu ve Sio, geride kalan 25 haftada sadece birer gol atma başarısı gösterdi. Son dönemde, kazanılan penaltıları gole çeviren orta saha oyuncusu Motta ise 4 golle öne çıktı. Sezona iyi başlayan Candeias, en son 15. haftadaki Kayserispor maçında gol attı. Ayite, Furman ve Sefa bu anlamda takıma katkı veremedi.

Ankaragücü’nde bu alanda kanat oyuncusu Paintsil, bir adım öne fırlarken, sözleşmesi sonlandırılan Bolingi’den hiç katkı gelmedi. Börven, en son 16. haftadaki Yeni Malatyaspor maçında gol atma başarısı gösterdi. Emre ve Endri gibi gole yakın isimler ise bu dönemde birer golde kaldı. Takıma ara transferde büyük umutlarla alınan Badji de bir gollük katkı sundu.

Özgür Şahiner / Hürriyet Ankara 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER