© Sporanki 2010

Böyle kararlara alışmalısın sevgili Alper Potuk!

Böyle kararlara alışmalısın sevgili Alper Potuk!

Böyle kararlara alışmalısın sevgili Alper Potuk!
Süper Lig 2020-2021 sezonunun 5.hafta maçında, ligdeki ilk galibiyetini alarak kötü gidişatı durdurmak isteyen Ankaragücü, puan ve form durumu olarak kendisiyle benzer durumdaki Çaykur Rizespor'a konuk oldu.
Toplam 8 golün geldiği ve oyunun belli bölümlerinde iki takım adına da görsel enstantanelerin olduğu karşılaşmada Ankaragücü, hakem Abdülkadir Bitigen ve kalecisi Ricardo Friedrich'in katkılarıyla rakibine 5-3 mağlup oldu.
Ankaragücü, çok istekli bir görüntüde başladı maça. Atak futbolu oynamaya gayret eden ve hücum pres yapan bir anlayışla sahaya çıktı. Nitekim, bu istekli oyunun karşılığında 6. ve 16. dakikada Joseph Paintsil'in attığı gollerle 2-0 öne geçerek, deyim yerindeyse karşılaşmaya 2-0 önde başladı Ankaragücü.
Skor 2-0'a geldikten sonra, Rizespor Ankaragücü kalesine daha hızlı ataklarla gelmeye başladı.
Bu dakikalarda Rizespor'un kendi yarı sahasından bu kadar hızlı çıkmasında, Ankaragücü orta sahasının -deve dişi gibi önemli olan- Lukasik ve Assane gibi iki oyuncusunun olmamasının da payı büyük oldu.
Lukasik ile Assane fizikli, oyunu iki yönlü oynayabilen oyuncular olarak göze çarpıyor. Eğer ki, bu iki futbolcu da bu maçta sahada olabilselerdi, Rizespor Ankaragücü yarı alanına bu kadar hızlı gelemezdi diye düşünüyorum.
Karşılaşmanın 19.dakikasında Fernando, Rizespor adına farkı 1'e indiren golü attı ve skor 2-1'e geldi. 43.dakikada sol kanattan gelen ortada, Börven şık bir golcü dokunuşuyla Ankaragücü adına skoru 3-1'e getiren golü attı.
45+1.dakikada, Rizespor'dan ilginç bir frikik golü geldi. Boldrin'in kullandığı frikikte Ankaragücü kalecisi Ricardo Friedrich, Süper Lig'de forma giyen hiçbir kalecinin yememesi gereken bir gol yedi ve kapattığı köşeden topu ağlarında gördü.
Ricardo Friedrich, Rizespor karşısında gerçekten çok formsuz bir görüntü ortaya koydu. Boldrin'in attığı frikik golünde ve 78.dakikada Loic Remy'nin attığı 5.golde hatası büyüktü.
Skor 3-2'ye geldikten sadece iki dakika sonra, yani 45+3.dakikada Ankaragücü, karşılaşmanın gidişatını çok derinden etkileyen bir hakem hatasına maruz kaldı.
Orta çizginin birkaç metre ilerisinde rakibiyle ikili mücadeleye giren kaptan Alper Potuk, bu pozisyonun ardından hakem Abdülkadir Bitigen tarafından ikinci sarıdan kırmızı kart gösterilerek oyun dışı bırakıldı.
Hakem Abdülkadir Bitigen'in bu kararı, bana göre son derece yanlış bir karar olmakla birlikte, en azından VAR'da düzeltilebilecek bir karardı. Bu VAR niye var? Bir oyuncuya, faul bile olmayan pozisyonda ikinci sarıdan kırmızı gösteriliyor ve bu karar VAR'dan dönmüyor. İlginç!
Abdülkadir Bitigen'in kırmızı kart kararından sonra Alper Potuk, her ne kadar kendisine giderek "Dokunmadım hocam" şeklinde feryat'ı figan etse de artık iş işten geçmişti!
Kaptan Alper Potuk'un, bu tip yanlış ve taraflı hakem kararlarına alışması gerekiyor. Çünkü, İstanbul'un dokunulmaz kulüplerinde oynamıyor artık! Hakem kararları o kulüplere farklı uygulanır, garibim Anadolu kulüplerine apayrı uygulanır!
YouTube kanalımızda, Sporanki ekibi olarak bu hafta gerçekleştirdiğimiz canlı yayında, genel yayın yönetmenimiz Orhan Sal aracılığıyla yaptığım yorumumda aynen şu ifadeleri kullandım:
"Türk futbol tarihinde, herhangi bir Anadolu kulübü aleyhine gerçekleşen çok fahiş bir hakem hatasında bile, o hatayı yapan hakeme düdük astırıldığını gördünüz mü? Bu düzen değişmeyecek arkadaşlar. Kendimizi hiç kandırmayalım. 20 senedir bu işler böyle devam etti, bir 20 yıl daha böyle devam eder!" Görüşümün sonuna kadar arkasındayım.
İlk yarının son duraklama dakikasında Alper Potuk'un kırmızı kart görmesinin ardından, ikinci yarıda tamamen Rizespor'un kontrolünde geçen bir oyun oldu. Etkili ve hızlı kontra ataklarla sonuca gitmesini bildiler.
Bu maç özelinde yerden yere vurduğumuz Ricardo Friedrich'in 3 kritik kurtarışı olmasa, karşılaşma 7-3, 8-3 bitebilirdi.
Ankaragücü’nün 3-2 önde bitirdiği ilk yarıdan sonra, Loic Remy'nin, 55.dakikada Stelios Kitsiou'nun neden olduğu akıllara ziyan penaltıdan, yine 62.dakikada, bana göre çok basit bir penaltıdan ve 78.dakikadaki güzel şutuyla olmak üzere attığı 3 golle, iki kez 2 farkla geriye düştüğü karşılaşmada, hakem Abdülkadir Bitigen ve Ankaragücü kalecisi Ricardo Friedrich'in de katkılarıyla, gitti denilen maçı 5-3 kazanmayı başardı Rizespor.
Sonuç olarak, Ankaragücü'nün Rizespor'a böylesine dramatik bir şekilde yenilmesi, sadece hakem hataları ile izah edilemez.
İki kez, 2 farkla öne geçtiğiniz bir maçı kazanamıyorsanız, bu sizin saha içi organizasyonunuz ve bireysel hatalarınız ile ilgili bir durumdur
Mesela, karşılaşmanın 45+1. dakikasında Ricardo Friedrich kapattığı köşeden o frikik golünü yemese, ikinci yarı 10 kişi de mücadele edilse, rakibe karşı bir direnç gösterilebilirdi. Bilmem anlatabildim mi?

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER