© Sporanki 2010

Bir garip hikaye !

Gençlerbirliği'nin pilot takımı hüviyetinde bulunan Hacettepespor iki sezon önce amatör lige düşerken, Niyazi Akdaş benzer isimle pilot takımının yerine “kiracı” bulmakta zorlanmadı.

Kalecik FK, Altındağ isimleriyle anılan kulüp isim değişikliği ile yarışma hakları alınarak Hacettepe 1945 ismiyle İlhan Cavcav Tesisleri’ne yerleşti.

İLHAN CAVCAV’IN MİRASI

İlhan Cavcav yaşarken de vefatından sonra da sık sık özellikle Murat Cavcav’ın ağzından “Gençlerbirliği ve Hacettepe’yi babamız bizden ayırmadı, iki evladı gibi gördü” sözü söylendi. İlk olarak da Hacettepe Spor, 2.Lig’den 3.Lig’e Murat Cavcav döneminde düştü. O sezon Süper Lig’den Gençlerbirliği’nin de düşmesiyle Murat Cavcav defteri Gençlerbirliği için kapanmış oldu.

Murat Cavcav iki kardeşini de küme düşüren başkan olarak tarihteki yerini almıştı.

İlhan Cavcav, kendi adının verildiği tesislerden hem Gençlerbirliği, hem Gençlerbirliği Oftaş'ı Süper Lig'de mücadele ettirmiş; yasal zorunluluklarla isim değişikliğinw gitmişti.

Şimdi oğlu ile başlayan süreç Niyazi Akdaş ile nihayete eriyor.

AMATÖRDE SÜREN DEVRİM

Murat Cavcav karşısında büyük bir ittifakla neredeyse kulübü bıraktıracak noktaya getirildikten sonra Gençlerbirliği’nin kongre şampiyonu başkanı Niyazi Akdaş göreve geldi. Devrim diye nitelendirilen Niyazi Akdaş’ın gelişindeki ilk vaadi borcu azaltma konusu yerini bulmazken Hacettepe Spor da bu dönem Akdaş’ın gazabına uğradı. Önce kendi istediği teknik direktörün tercih edilmemesi, ardından Gençlerbirliği’nde yönetime yazdığı personelinin oğlunun Hacettepe Spor’da kadroya giremeyip, torpille takıma dahil edildiği iddialarının dillendirilmesi ile lisansının iptal edilmesi, Akdaş ile Hacettepe Spor’un bağlarını tamamen kopardı. Çünkü söz konusu yönetici Akdaş’a “sana direkt karşı gelemeyenler seninle hesabını benim üzerimden görüyor başkanım” diyerek Akdaş’ı ikna etmeyi başarmıştı.

Daha sonra türlü zorluklarla sponsorluklar bulan Hacettepe Spor yönetimi bu geliri de Gençlerbirliği’ne “kaptırınca” işin içinden çıkılmaz bir hal meydana geldi. Akdaş ve personelinin çabaları yerini buldu. Hacettepe Spor büyük bir başarı ile amatöre düşürüldü.

Akdaş, kendi personelleri ve yönetime yakın personellerden bir liste ile Hacettepe Spor’a yönetim “atarken” kongre konularında uzmanlaşmaya başlıyordu. Altındağ ya da Kalecik FK takımının yarışma haklarını almıştı. Sadece rengi değişen ve adına Hacettepe eklenen yeni takım Hacettepe 1945 olmuştu. Resmi olarak organik bir bağ yok. Ev sahibi ve kiracı harici resmi bir durum da söz konusu değil. Akdaş tesisi Hacetteoe 1945’e kiralarken umudu da “büyük bir gelir” olmuştu.

Yönetim Kurulu toplantısında Hacettepe 1945 başkanından beklediği paranın konuşulandan farklı olması ve Hacettepe 1945 başkanının söylenen rakamı kabul etmemesi başka bir krize neden oldu. Bu duruma, söylenen rakama Akdaş’ın en yakınındaki yöneticiler de “öyle konuşmamıştık başkanım” dedikten sonra Akdaş’ın bir umudu daha yitirildi.

Hacettepe 1945 ve Gençlerbirliği arasında bazı Gençlerbirliği taraftarlarının gönüllü(!) amigoluğu hariç bir bağ olmadan kiracı-ev sahibi ilişkisi ile sürdü.

3.LİG’DE KARA TABLO

Hacettepe 1945, 3.Lig 2.Grup’ta mücadele ediyor. Bu senenin sık hoca değiştiren takımlarından Hacettepe 1945, bir dönem Gençlerbirliği’nde Scout olarak çalışan Medet Coşkun’a da görev vermişti. Coşkun önceki dönemki kısa teknik direktörlüğü gibi burada da başarılı olamamıştı. Niyazi Akdaş’ın ve personeli olarak listede yer alan yönetim kurulu üyesinin bir hayali bu kez Hacettepe 1945 için pahalıya patlamış oldu.

Gençlerbirliği’nin için altyapı oyuncularından arındırılırken plansız programsız şekilde buraya gönderilen genç oyuncular da yaşanan karmaşa da kaybolup gitmek üzere sezon sonunu bekliyorlar adeta.

Hacettepe 1945, 21 haftası geride kalan ligde 15 takımlı 2.Grup’ta 19 puan toplayabildi. 13,14 ve 15.takımın ligden düşeceği tabloda 12.Eynesil Belediye’nin puanı 23!

Zorlu fikstür ise gelecek adına umutlu olmayı zorluyor. Bu hafta lig ikincisi Turgutluspor gelecek hafta düşme hattındaki en büyük rakiplerden Ergene Velimeşe ile karşılaşacaklar. Sonraki maçlarda ise Play Off yarışındaki takımlarla oynayacak.

Eğer kötü bir sonla Hacettepe 1945 de küme düşerse amatörde iki Hacettepe yer alarak büyük bir kafa karışıklığı sona ermiş olacak. Niyazi Akdaş iki Hacettepe’nin de amatöre gidişini hızlandıran başkan olarak Murat Cavcav gibi tarihe geçecek.

Hacettepe Spor iki senelik unutulmanın ardından amatör liglerdeki haklarını da bu dönem kaybediyor.

Kaynak: Yasin Şahin / Anadolu

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER