© Sporanki 2010

Başkent'ten haber | Tarihi Samanpazarı'nda otopark sorunu çözülüyor

Ankara'nın turizm destinasyonunun merkezindeki tarihi Samanpazarı Meydanı için hazırlanan proje, Kale ve Hamamönü’nün otopark sorununu da çözecek.

Tarihi Samanpazarı Meydanı için geri sayım başladı. Eski Altındağ Belediye binasının olduğu bölgede yapılan tarihi dönüşüm, tüm hızıyla sürüyor. Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, proje tamamlandığında Ankara'nın çok değerli bir alan ve çok değerli bir meydan kazanacağını söyledi. Başkan Balcı, çalışmaların bir an önce tamamlanması için büyük bir hızla çalışmaya devam ettiklerini de sözlerine ekledi. 


ANKARA'DA TARİHİ DÖNÜŞÜM

Samanpazarı Meydanı projesinin içerisinde oturma ve dinlenme alanları, yürüyüş alanları, yeşil alanlar, bölgenin büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan otopark ile kütüphanenin bulunacağını söyleyen Başkan Balcı "Bu proje Ankara'da tarihi bir dönüşüm… Hem çok büyük hem de Ankara için tarihi bir alanda, çok büyük bir değişim ve dönüşüm projesine imza atıyoruz. Allah kısa sürede tamamlamayı nasip eder inşallah…" dedi. Başkan Balcı, “Bu proje Hamamönü ve Kale bölgesinin en önemli sorunu olan otopark problemine de adeta neşter vuracak. Meydanın Ankaramıza kazandırılması noktasında her zaman yanımızda olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER