© Sporanki 2010

Başkent'ten haber | Kızılcagün Konserinde, Atatürk'ün sevdiği eserler seslendirildi

 

Ankara Kulübü Derneği Şubeler Türk Müziği Korosu Kızılcagün Konseri'nde Atatürk, sevdiği şarkılarla anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında şef Tahir Aydoğdu yönetiminde hazırlanan Ankara Kulübü Derneği Şubeler Türk Müziği Korosu, muhteşem bir konsere imza attı. Kızılcagün Konserinde Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendiren koro üyeleri, muhteşem performanslarıyla ayakta alkışlandı.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kızılcagün Konserine, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Baki Kerimoğlu, Ankara Kulübü Onursal Başkanı Bülent Kalıpçı ve Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekince'nin de aralarında bulunduğu kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Ankara Kulübü Derneği Türk Müziği Korosu Kurucu Başkanı Selami Başer, açılış ve selamlama konuşması yaptı. Başer, "27 Aralık bizim için çok önemli. Ankara'ya gelişinin 103. yıldönümü vesilesiyle, Atamızı sevdiği şarkılarla anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan da konuşmasında; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103. yılındayız. 27 Aralık 1919 Ankara'mızın en önemli günü; Ankara'mızın altın tacı. 27 Aralık'ı anlamadan, Kızılcagünü anlamadan Ankara'nın tarihi dokusu anlaşılamaz. Kızılcagün toyumuzun olduğu bir haftadayız. 27 Aralık vesilesiyle bu hafta Ankara Kulübü olarak Seymenlerimizle, Bacıerenlerimizle, Kızılcagün törenleri ve etkinlikler içerisinde Atamızı saygı, sevgi ve özlemle andık. Kızılcagünün üç geleneği var. Öncelikle Sinsin ateşini yakıyor, Seymen dizilme geleneğinin başladığını duyuruyoruz. İkinci geleneğimiz olarak Sancak törenini gerçekleştirdik. Ardından Seymen Alayı ile birlikte temsili olarak Atatürk'ün manevi şahsiyetini karşıladık ve Kızılcagünün tüm geleneklerini bu yıl da, 103. yıldönümünde yerine getirmiş olduk. Kızılcagünümüz kutlu olsun. Önümüzde 2023 var. Ankara'mızın başkent oluşunun ve Cumhuriyetimizin 100. yılını, şimdiden kutluyorum. Ayrıca, yaklaşmakta olan yeni yılınızı da kutluyor, ülkemize, insanlığa barış, mutluluk huzur getirmesini diliyorum. Kızılcagün konserimizin düzenlenmesinde emek veren başta koro şefimiz Tahir Aydoğdu ve kurucu başkanımız Selami Başer olmak üzere koro üyesi tüm sanatçılarımıza şükranlarımızı sunuyor, programımıza katılım gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk de konuşmasında şunları kaydetti: "27 Aralık 1919 çok önemli bir gündür. Ankara, Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu yerdir. Atatürk Cumhuriyeti burada kurmuş, Kurtuluş Savaşını buradan yönetmiştir. Ankara Kulübünün düzenlediği bu gecede Atatürk'ü anarken onun gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek görevimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Atatürk, Türk müziğini de çok seven bir insandı. Bu gece Atatürk'ü anmak için düzenlenen konsere katkı sağlayan koroya, saz heyetine, tüm sanatçılarımıza ve  emek veren herkese teşekkür ediyorum."

Ankara Kulübü Genel Başkan Yardımcısı Yakup Odabaşı ve Korodan Sorumlu YKÜ Emel Koç'un da birer konuşma yaptığı gecede, iki bölümden oluşan Ankara Kulübü Derneği Türk Müziği Korosu konser programında, Şef Tahir Aydoğdu yönetiminde koro ve solo olarak Atatürk'ün de sevdiği şarkılar seslendirildi.

 

Programda,Ankara Kulübü Derneği  Seymen ve Bacıerenleri de sergiledikleri gurur verici performansları ile izleyiciler tarafından büyük bir ilgi ve beğeni gördü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER