© Sporanki 2010

Başkent'ten haber | AKM-Gar-Kızılay Metro hattı açılışı yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da düzenlenen AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Şehirlerimizi altyapısı ve üstyapısıyla geliştirmeye yönelik projeleri adım adım hayata geçiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı’nın Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Kahramanmaraş merkezli depremleri hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabb'imden bu millete bir daha şubat ayında yaşadığımız büyük depremler gibi imtihanlar yaşatmamasını diliyorum. İnşallah bu depremin yaralarını en kısa sürede sararak tüm şehirlerimizi afetlere dirençli hâle getirmekte kararlıyız" dedi.

“İNSANLARIMIZIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Bu hazırlığı yaparken insanların hayatlarını kolaylaştırmaya, çocuklara güvenli, huzurlu, müreffeh bir gelecek hazırlamaya devam ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirleri, altyapı ve üstyapısıyla geliştirmeye yönelik projeleri adım adım hayata geçirdiklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın farklı ulaşım ağlarını birbirine bağlayan AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın, 3,3 kilometre uzunluğa, 3 istasyona sahip olduğunu bildirdi. Bu metro hattı ile gar istasyonu üzerinden yüksek hızlı trene, Başkentray'a ve Ankaray'a aktarma yapılabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adliye İstasyonu'ndan Başkentray'a geçilebileceğini, Kızılay istasyonu üzerinden ise Batıkent-Çayyolu ve Ankaray metrolarına erişilebileceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu hattın ülkemize, karayolu, vakit, çevre gibi başlıklarda yapacağı katkıların yıllık değeri 9 milyar lirayı bulacak. Böylece Ankara'ya sadece son 7 yılda, daha önce var olan 23 kilometrelik raylı sistemlere ilave olarak Kızılay-Çayyolu ile 16,6 kilometrelik, Batıkent-Sincan ile 15,4 kilometrelik, Keçiören-AKM ile 9,2 kilometrelik, bugün de AKM-Gar-Kızılay ile 3,3 kilometrelik olmak üzere toplam 44,5 kilometrelik metro hattını kazandırmış olduk.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER