© Sporanki 2010

Başkent'te derbi günü !

TFF 1. Lig’in dördüncü haftası Ankara derbisine sahne olacak. Eryaman Stadı’nda Pazar günü saat 17.00’de oynanacak mücadeleyi Burak Akkan yönetecek.

TFF 1. Lig 4. haftasında iki Başkentin iki köklü kulübü MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği Ankara derbisinde Pazar günü karşı karşıya gelecek. Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanacak olan mücadelede saat 17.00’de başlayacak ve beIN Sports’tan naklen yayınlayacak. İki takım bir nevi TSYD Ankara Kupası’nın rövanşı için sahaya çıkacak. Hatırlanacağı üzere TSYD Ankara Şubesi’nin düzenlediği turnuvada Gençlerbirliği normal süresi 0-0 sona eren maçta Ankaragücü’nü 5-3 yenerek kupanın sahibi olmuştu.

Ankaragücü’nde cezalı Cem Ekinci maçta yer alamayacak. Sakatlığı bulunan Owusu ve Hasan Hüseyin’de maçta oynayamayacaklar.

Gençlerbirliği’nde ise Arda Kızıldağ’ın son durumu maç saatinde belli olacak.

SEZONA KÖTÜ BAŞLADILAR

Bu sene Süper Lig’den, TFF 1. Lig’e düşen iki Ankara takımı arasındaki kapışma ilginç bir mücadeleye sahne olacak gibi görünüyor. Gençlerbirliği ezeli rakibini yenerek çıkışa geçmek, Ankaragücü ise kazanarak ligin üst sıralarına tırmanma mücadelesi verecek. Geride kalan 3 haftada ligde Ankaragücü aldığı 5 puanla 7. sırada yer alırken, Gençlerbirliği ise aldığı 1 puan ile 17. sırada yer alıyor. Bu maçlarda Ankaragücü iki beraberlik bir galibiyet alırken, Gençlerbirliği ise henüz galibiyetle tanışamadı ve sadece bir beraberlik sonunda bir puan toplayabildi.

SON MAÇ 3-0 BİTTİ

Ankaragücü, TFF 1. Lig’in ilk haftasında Tuzlaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalırken ikinci haftada sahasında ligin yeni ekiplerinden Kocaelispor ile 0-0 berabere kalmıştı. Sarı lacivertliler üçüncü haftada deplasmanda bu yıl Süper Lig’den düşen Denizlispor’un konuğu olmuş ve rakibini 3-0 yenerek sezonun ilk üç puanını almıştı. Ankaragücü oynadığı bu üç maçlık dilimde toplam beş puan toplayabildi.

GENÇLER 3-0 YENİLDİ

Gençlerbirliği ile TFF 1. Lig’in açılış maçında sahasında ligin yeni ekiplerinden Eyüpspor’a hiç beklemediği bir skorla 4-2 yenildikten sonra ikinci haftada deplasmanda Adanaspor ile 0-0 berabere kalarak ilk puanını almıştı. Kırmızı siyahlılar ligin üçüncü haftasında yine sahasında hüsran yaşadı. Manisa Futbol Kulübü ile karşı karşıya gelen Başkent ekibi evindeki bu maçı da farklı bir skorla 3-0 kaybederek üç haftada sadece bir puan toplayabildi.

HAKEM BURAK PAKKAN

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu TFF 1. Lig 2021-2022 sezonun dördüncü haftasının maçlarını yönetecek hakemleri açıkladı. MHK’dan yapılan açıklamaya göre Pazar günü Eryaman Stadyumu’nda saat 17.00’de Gençlerbirliği ile MKE Ankaragücü arasında oynanacak olan mücadeleyi Burak Pakkan’ın yöneteceği açıklandı. Burak Pakkan’ın yardımcılıklarını Anıl Usta ve Hüseyin Can yapacak. Maçın dördüncü hakemi Gamze Durmuş Pakkan, gözlemcisi Aykut Gömülü olacak. Bu maçın temsilciliklerini Ercüment Tapcı, İnan Kılınç ve Refik Emre yapacak.

 

 

 

ANKARAGÜCÜ BAŞKANI FARUK KOCA’DAN DERBİ YORUMU

 

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, maç hakkında konuştu. Koca; "İki kulübün de tarihine yakışır bir derbi oynamasını istiyoruz. Ankaragücü olarak biz, Gençlerbirliği ile olan  tatlı rekabetimizde, başkentimize yakışır şekilde mücadele etmeyi arzuluyoruz. Milli Lig döneminden bu yana yaklaşık 40 yıl sonra ilk defa Gençlerbirliği ile TFF 1. Lig seviyesinde karşı karşıya geliyoruz. Başkentimizin takımlarının tekrardan Süper Lig seviyesinde karşı karşıya gelmesini elbette bizler de istiyoruz. Karşılaşmamızın, Ankara’nın saygınlığına yakışır, iki kulüp için de hak edenin kazanacağı bir derbi ortamında geçmesini temenni ediyoruz."

GENÇLERBİRLİĞİ BAŞKANI NİYAZİ AKDAŞ’TAN DERBİ YORUMU

 

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, Ankaragücü maçı öncesi konuştu.  Aktaş, "Derbinin dostça geçmesini temenni ediyorum. Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü, en son 40 yıl önce, şu an bulunduğumuz 1. Lig'de karşı karşıya gelmişti. Maalesef, 2020-2021 sezonunda Ankara’nın iki güzide kulübü de 1. Lig'e düştü. Gençlerbirliği olarak bizim hedefimiz  tekrar layık olduğumuz Süper Lig'e en kısa zamanda yeniden dönmektir. Ezeli rakip, ebedi dost olduğumuz Ankaragücü’nün de aynı şekilde yeniden Süper Lig’e dönmesini isteriz. Rekabetimizin Süper Lig’de devam etmesi en büyük arzumuzdur. Bu hafta oynayacağımız Ankara derbisinin de her şeyden önce dostça ve centilmence geçmesini diliyoruz. Hak edenin kazanmasını, ancak hak eden tarafın biz olmasını arzuluyoruz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER